Del 8 al 10 d’agost Sant Feliu celebra una nova edició de la Festa de Sant Llorenç, patró de la ciutat. La festivitat es concentra a l’entorn de la plaça de la Vila, on hi ha activitats tradicionals obertes a tothom, i també a d’altres indrets de la ciutat.

Dijous 8

El dijous 8 d’agost obrirà la celebració, a les 18 h, la pintada col·lectiva d’un mural a la pl. Lluís Companys. A les 18.15 h es celebrarà el ball d’inici de Festa, a càrrec dels Geganters de l’ACF, i a les 18.30 h hi haurà bany d’escuma amb Gil Ratataplam a la plaça de Lluís Companys.

Més tard, a les 20.30 h, i amb entrada lliure, la Catedral de Sant Llorenç acollirà un concert amb el Trio Ave Verum i una soprano que interpretaran una selecció de clàssic i líric. La primera jornada de festa es clourà amb una doble sessió de cinema a la fresca a les 21.30 h, amb la projecció de ‘Els Increïbles 2’ a la plaça de la Vila, i ‘Capitana Marvel’ a la plaça de la Salut.

Divendres 9

La jornada de dijous 9 d’agost començarà a les 18 h, a la plaça de la Vila amb bitlles tradicionals catalanes. En la mateixa plaça hi haurà, a partir de les 20 h, una animació infantil i una animació familiar, aquesta última a càrrec de deParranda.

Per tancar la nit de dijous, es farà un sopar a les 21 h i un ball a la fresca amb l’Orquestra Atrium a les 21.30 h. I a la plaça de Llorenç Sans, a les 21.30 h, es projectarà la pel·lícula ‘Els crims de Grindelwal’.

Dissabte 10, Sant Llorenç

La festivitat de Sant Llorenç és dissabte 10 d’agost. Al Palau Falguera, arrenca, a les 11.30 h, la cercavila amb els Gegants de l’ACF. A les 11.45 h les campanes repicaran i a les 12 h comença la missa de Sant Llorenç a la Catedral. Un cop acabi, a les 13 h, es farà un pica-pica a la plaça de la Vila en honor dels Llorenç i Llorences. 

A la tarda, les pistes de petanca San José acolliran a les 17.30 h el 3r Torneig de Petanca Sant Llorenç, obert a la participació de tothom. A les 19 h es convida la ciutadania a ballar sardanes amb la Cobla Rambles, a la plaça de la Vila. La festa es tancarà, a partir de les 22 h, amb una sessió d’havaneres i rom cremat, a càrrec de Cavall Bernat.

Organitzadors

Les associacions Calaix de Sastre, Agrupació Cultural Folklòrica i la Colla de Campaners de Sant Feliu organitzen algunes de les activitats de la celebració.

En cas de pluja les activitats es faran a la Sala Ibèria.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here