El grup osonenc Oques Grasses arriba a Martorell amb el seu últim àlbum, Fans del sol, en la segona nit de Festa Major, el dijous 15 d’agost. Amb un treball de més d’un any al darrere i l’experiència dels tres àlbums anteriors, el grup d’Osona ha picat fort amb el seu primer senzill, In the night. El quart disc de la banda ha quallat entre els seus seguidors, i a Martorell prometen alegria i molta feta.

Ràdio Martorell ha parlat amb Guillem Realp, el baixista de la banda, qui ha explicat detalls del quart àlbum, que gira des del mes de febrer de 2019.

Creus que arribeu en el millor moment per al grup, el moment àlgid?

Estem en un moment d’efervescència, de no parar, tot i que hem pogut descansar una mica. El que ens queda del mes d’agost seran concerts i un no parar.

Veniu de l’Acampada Jove, del Festival Sons del Món, al Festival Acústica de Figueres… està sent un estiu de donar a conèixer Fans del sol arreu

Hem passat pels Països Catalans, també, hem voltat per Anglaterra, a Londres i Cardiff, també vam actuar a París, estem girant molt.

Aquest disc el vau llençar el mes de febrer. Com esteu encaixant la seva rebuda per part del públic?

Estem encantadíssims. Precisament, no fa gaire un de nosaltres en el grup de whatsapp va dir que feia 6 mesos que havíem llençat el disc, ho té controladíssim. No ens esperàvem aquets feedback, el que s’està generant, aquesta bola que s’està creant, i estem molt contents que la gent gaudeixi i sintonitzi amb les cançons.

In the night s’ha convertit en una de les cançons de l’estiu. Teníeu previst que piqués tan amunt com ho està fent?

Quan l’estàvem fent ja ens donava bon rotllo, de ballar, d’alegria… aleshores ja ens ho passàvem bé. Quan se te’n va de les mans ja és imprevisible, i pots intuir una mica el que pot passar, però no pots preveure del tot el que passarà.  Que la gent la canti i que fins i tot jo mateix tingui la tornada al cap és increïble. Hi ha cançons que mentre la fas la tornes a posar i “In the night” funciona sola.

En aquest Fans del sol, heu intentat explicar que la vida no és fàcil però que sempre has d’intentar treure-hi la part bona. Per què, això?

L’essència del grup sempre ha sigut aquesta despreocupació, una actitud més alegre, dóna la idiosincràsia a Oques Grasses. Defensem una actitud més alegre, i això es tradueix en les lletres. Fans del sol és una referència al sol, a tothom li agrada, i nosaltres som fans de les coses bones. Tothom té problemes però cal afrontar-los i hem d’anar endavant, amb el màxim de bon humor possible. És la idiosincràsia que sempre hem transmès des d’Oques Grasses.

Ha passat entre el penúltim disc i l’últim. Vau estar un any i mig sense actuar, el necessitàveu?

Sí. Des que vam començar amb el primer disc, encarrilàvem gira i disc, paràvem dos mesos i de seguida s’acabaven i hi tornàvem. Teníem la necessitat vital de descansar, agafar perspectiva, veure com han anat les coses, què s’ha fet bé, remoure la terra per sembrar millor… I això s’ha traduït en un any de colònies,. Hem estat en una casa a Muntanyola, tranquils, amb els nostres horaris, i treballar així és un privilegi, i fruit del temps hem tret aquest disc. Teníem temps de començar una cançó, acabar-la, i tornar-hi, i arribar a aquest disc.

Sobre la cançó Més likes, és un tema que parla sobre tenir seguidors i m’agrada ales xarxes socials. Vosaltres doneu el missatge que és el de menys. Com neix, aquest tema?

Vèiem com està la tecnologia i les xarxes socials, i estan a l’ordre del dia. Tothom té perfils a les xarxes socials, però aquí no s’ha de centrar tot, hi ha la part de la vida real. És una crítica, però agafada amb humor. La gent ha fet la seva interpretació d’aquesta cançó, perquè de vegades estem dins les xarxes socials i ens oblidem de la vida real.

Arribeu en plena Festa Major de Martorell. Són diferents, les actuacions de festes majors, per a vosaltres?

No, per a nosaltres un concert és com un partit: tots els concerts tenen la seva personalitat, i en les festes majors has de donar el màxim possible. Volem que la gent s’ho passi bé, que balli i molta alegria.

Font: Ajuntament de Martorell (Maria Cerezuela)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here