Carrers plens de vida i de bon ambient han fet que veïns i visitants gaudissin de les diferents propostes que s’han dut a terme durant la Festa Major de Martorell.

Oques Grasses va reunir més de cinc mil persones sent el plat fort de les festes. Visites teatralitzades, la Festa Holi, la fira d’artesania i literatura, la Festa Superpetarxs i Artesanàlia han estat els altres actes que han reunit a més persones.

La ciutat de Martorell ha celebrat la seva Festa Major durant els dies 14, 15 i 16 d’agost.

La celebració ha omplert de vida, bullici i gran ambient les places i carrers de la localitat martorellenca. Oques Grasses, amb el seu directe divertit, ha brindat l’actuació protagonista de la Festa; i l’Artesanàlia, les visites teatralitzades i la Festa Superpetarda han estat algunes de les altres activitats destacades.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha valorat aquests 3 dies plens d’activitats, ofertes culturals, socials, lúdiques i comercials, i farcits d’un munt de propostes dirigides a tots els públics, gustos i edats. Ha afirmat que “la gran resposta del públic, que ha gaudit de la Festa Major amb gran civisme i passant-s’ho d’allò més bé”, i agraeix la feina feta per tothom qui s’ha implicat en la programació de la festa: “des del personal municipal a les entitats, passant per voluntaris i treballadors que han fet possible la festa en tots els sentits”.

El dimecres, 14 d’agost, la Festa Major va arrencar amb l’Artesanàlia, una fira d’oficis artesanals amb activitats dedicades al món del conte i la literatura, seguit del el pregó pronunciat per l’il·lustrador Oriol Malet, va ser també el dia de Gegants, Capgrossos Bastoners de Martorell, i el Ball d’en Serrallonga de Sant Quintí de Mediona que van protagonitzar una sèrie d’actuacions frenètiques en el nucli de la ciutat. Els més menuts de la casa van celebrar la Festa Major Petita, i el Ball de Gala a càrrec de l’Orquestra Internacional Maravella. El primer dia acabava amb la 7a edició de la Cercanit i la Festa Petarda, a la plaça de l’Església, on els espectadors van disfressar-se i, entre rauxa i disbauxa, van gaudir de grans èxits musicals.

Dijous, 15 d’agost, la celebració continuava amb la tradicional missa solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu i, a la tarda, va destacar l’Holi Festival, concerts, ballades de sardanes, i Festa Jove, on va regnar el bon ambient i que va congregar molts adolescents. A més, el còmic i músic Agustín Duran va oferir un espectacle hilarant dins del cicle Monoloaddictes, a la Pista Jardí d’El Progrés.

Finalment, el divendres 16 d’agost, els martorellencs es van acomiadar de la Festa Major en una última jornada que va començar amb el tradicional Torneig de Petanca o la Mostra de Balls. També va tenir una gran rebuda La Belluga, amb Paüra: un espectacle que va emplenar les places de Martorell de felicitat, solidaritat i amistat. Al vespre, la companyia La Industrial Teatrera va oferir “Nàufrags”, un espectacle clown. La nit va anar escalfant-se, sobretot, amb el correfoc a càrrec dels Diables de Martorell. El vespre arribava al seu clímax amb la Festa Superpetarda, un dels moments més esperats de la Festa Major i que va suposar la gran traca final: un còctel de música, ball i una increïble atmosfera de bon ambient.

Font: Aj. Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here