Eduard Boada Oliver i Francesc Llongueras Marcet són les dues víctimes reconegudes del municipi que van morir a Gusen l’any 1941.

El Ministeri de Justícia va publicar al BOE del passat 6 d’agost el llistat d’espanyols morts en els camps de concentració nazis. El resultat ha estat fruit del treball elaborat per un equip d’investigació un cop contrastats els llibres corresponents que es custodiaven en la seu central del Registre Civil.

Al document oficial es recull la mort de dos olesans al camp de concentració de Gusen: Eduard Boada Oliver, nascut el dia 6 de juny de 1904 a Olesa i mort el 28 de novembre de 1941, i Francesc Llongueras Marcet, nascut el 7 de juliol de 1907 també a Olesa i mort el 16 de juny de 1941. Fins al 6 de setembre a la mateixa web ministerial es poden fer al·legacions a les dades publicades al BOE.

Olesa de Montserrat ha estat una de les poblacions que s’ha integrat al Memorial Democràtic. El mes de gener de 2018 es van col·locar un conjunt de llambordes, anomenades Stolpersteine, a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de l’artista alemany Gunter Demnig, autor d’aquests petits monuments en record als 10 olesans que van ser en camps de concentració nazi: Eduard Boada Olivé, els germans Joan i Ramon Cerdà Paraire, Francesc Llongueras Marcet, José Marcos Martínez, Francesc Margalef  Trigo, Manel Martín Alquezar, Eugeni Vidal Forcada, Miquel Grau Mateu i i Josep Valldeperas Macià.

Font: Aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here