El Consorci de la Colònia Güell ha iniciat el dia 2 de setembre dues intervencions per restaurar i condicionar la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell i el seu entorn, a Santa Coloma de Cervelló, amb la signatura de les actes de replanteig i d’inici d’obres. Els treballs compten amb un pressupost conjunt de 101.873,29 euros i un termini d’execució de tres mesos.

Les dues actuacions consisteixen en la restauració d’un dels vitralls del temple per una banda,  i el condicionament de l’entorn nord-oest de l’edifici per l’altra. Els treballs de recuperació d’un dels vitralls del temple i la substitució dels vidres de la Capella del Sant Crist per nous vitralls permetrà unificar tots els vitralls existents al temple de la Cripta. Mentre que les obres per condicionar l’entorn nord-oest permetrà donar un nou ús a aquest espai, al servei dels visitants al monument. L’objectiu és convertir-lo en una zona d’esbarjo i de reunió dels visitants, així com escenari d’altres esdeveniments que es duen a terme en el recinte.

A més a més, amb aquestes intervencions també es posarà en relleu els materials i peces de pedra treballades que no es van arribar a utilitzar durant les obres de construcció de la Cripta i es posarà en valor recuperant les restes dels basaments del taller de Gaudí, mostrant-les al públic, amb un objectiu pedagògic i cultural.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Consorci de la Colònia Güell està format pel l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Font: Conell Comarcal del Baix Llobregat 

 

a

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here