El Consorci de la Colònia Güell va iniciar el dia 2 de setembre dues intervencions per restaurar i condicionar la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell i el seu entorn, a Santa Coloma de Cervelló, amb la signatura de les actes de replanteig i d’inici d’obres. Els treballs compten amb un pressupost conjunt de 101.873,29 euros i un termini d’execució de tres mesos.

Les actuacions consisteixen en la restauració d’un dels vitralls del temple per una banda,  i el condicionament de l’entorn nord-oest de l’edifici per l’altra.

Els treballs de recuperació d’un dels vitralls del temple i la substitució dels vidres de la Capella del Sant Crist per nous vitralls permetran unificar tots els vitralls existents al temple de la Cripta. Les obres per condicionar l’entorn nord-oest permetrà donar un nou ús a aquest espai, al servei dels visitants al monument.

L’objectiu principal de la restauració és convertir l’espai en una zona d’esbarjo i de reunió dels visitants, així com escenari d’altres esdeveniments que es duen a terme al recinte. A més a més, amb aquestes intervencions també es posarà en relleu els materials i peces de pedra treballades que no es van arribar a utilitzar durant les obres de construcció de la Cripta. També es recuperaran les restes dels basaments del taller de Gaudí, mostrant-les al públic, amb un objectiu pedagògic i cultural.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. El Consorci de la Colònia Güell està format pel l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Font: ccbll

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here