L’Altaveu ha tancat la seva 31ª edició consolidant un model de festival que vol despertar la curiositat i reivindicar bandes i intèrprets que tenen la seva veu com a transmissora d’idees i missatges. La direcció artística del festival manifesta la seva satisfacció per la resposta del públic i la qualitat artística de les propostes que s’han presentat

Cal Ninyo ha acollit aquelles veus que són mostres de poder i vehicle per  arribar a altres indrets i cultures com les de Trovadores de las tresculturas, Javier Bergia, Elena Setién o Marem Ladson. Artistes singulars que han aconseguit traspassar l’escenari i arribar a un públic molt divers. I aquesta serà la línia que marcarà els pròxims Altaveus: una aposta per aquelles veus que sorprenen, que no transiten pels circuits més comercials i que transmeten emocions.

L’alt nivell musical també s’ha manifestat a la Plaça de l’Ajuntamentamb artistes de llarga trajectòria i grans defensors de les guitarres elèctriques com Wilko Johnsono els càntabres Deltonos; que junt amb les joves i efímeres The Manil-Lasvan demostrar sobre  l’escenari que el rock pot trencar prejudicis i barreres.

Can Masalleraha presentat artistes pels paladars més exquisits. Enric Montefuscoi la seva banda van congregar gran quantitat de públic amb qui van establin una intimitat i connexió pròpia dels artistes més carismàtics.  John Paul Keithva viatjar des de Menphisa Sant Boi per a realitzar una única actuació a Europa. El seu rock’n’roll clàssic actualitzat amb notes pop va fer vibrar el públic i va sorprendre els més escèptics. Una de les actuacions amb més afluència va ser Delgres. Els francesos  van portar el ritme i el blues d’arrels criolles amb una banda i veus aclaparadores que remeten al Carib i Nova Orleans.

L’Altaveu també ha donat el seu lloc a les bandes emergents més interessants gràcies a l’Altaveu Frontera on van guanyar els santboians Socketsamb un garatge punk-rock ple d’energia.   

Durant aquests tres dies l’Altaveu, més enllà dels concerts musicals, es converteix en un esdeveniment dedicat a la cultura musical en un sentit ampli, amb diverses seccions paral·leles.  Els espectacles i tallers gratuïts, com «Despertem la curiositat» i «El petit Altaveu electrònic» han atret a petits i grans a la música menys convencional i a la cultura que vehicula el festival amb gran afluència de públic. També  han estat un èxit la Fira del Disc i les Converses al voltant de fenòmens actuals com el paper del la dona a la indústria musical i el Trap. Ha tancat la programació extramusical els documentals «The Ecstasy of Wilko Johnson» i «Janis: little girl in blue» a Can Castellet.

De l’Altaveu 2019 cal destacar la magnífica resposta de la gent de Sant Boi i el Baix Llobregat, que s’ha fet seu l’esdeveniment. L’alta participació valida així l’aposta per la singularitat el festival i les propostes creatives.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here