A finals del mes d’agost, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 38.933 persones, augmentant respecte el mes anterior en 1.652 persones (+4,4%), i la taxa d’atur registral es situa al 9,8%. La taxa mitjana baixllobregatina es situa per sota de l’Àmbit metropolità, com la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals, segueix disminuint l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines de treball al Baix Llobregat ha baixat en 1.996 persones respecte a agost de 2018.

L’augment de l’atur d’aquest mes es registra tant entre les dones (+923) com entre els homes (+729). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registral superior a la masculina (12,1% davant el 7,7%).

Per edats, l’atur  augmenta sobretot en el grup d’edat de 25 a 44 anys (+1.050 persones, +7,6%). En la resta de grups d’edat també creix l’atur (+104 en els joves i +498 en els majors de 44 anys).

Per sectors i activitats econòmiques es veu com l’atur augmenta sobretot en les activitats  de serveis a la producció, administració pública i educació i comerç, restauració i hoteleria. Les activitats relacionades amb l’ocupació (inclou ETT) disminueixen el nombre de persones aturades.

Per localitats:

 

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here