131 agulles de Montserrat van il·luminar-se ahir, vigília del segon aniversari de l’1 d’octubre, en record de tots els presidents de la Generalitat amb el lema “Llum i llibertat”.

Aquest va ser el primer acte que va celebrar-se en commemoració del segon aniversari de l’1 d’octubre. Amb el lema “Llum i llibertat” 500 escaladors han passat la nit fent bivac al capdamunt de les 131 agulles il·luminades de la muntanya de Montserrat. Se n’han il·luminat 131 en record de tots els presidents de la Generalitat.

Quim Torra, president de la Generalitat, va realitzar un discurs des del Bruc, al peu de la muntanya just en l’inici de l’acte, que ha finalitzat aquest matí. Torra va recordar que:  “L’1 d’octubre va ser llum i llibertat. Perquè l’1 d’octubre ens assenyala un camí, ens assenyala el camí de la democràcia, ens assenyala el camí de la defensa dels drets, ens assenyala el camí, també, del respecte col·lectiu. I va ser també una data fundacional del camí inaturable cap a la república catalana.”, i va acabar dient que “calen molts núvols per aturar-nos”, ja que ahir Montserrat estava coberta de boira.

Han estat 500 els escaladors que, abans que es fes fosc, van fer cim a les agulles de Montserrat per il·luminar-les amb llums led de gran potencia. Les llum s’han mantingut obertes durant dotze hores. L’acte estava previst per la vigila de la diada, però va haver d’ajornar-se per la pluja. Ha estat organitzat per ANC, Òmnium, la Federació Excursionista i Artistes per la República.

Imatge: Josep Balcells

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here