L’Observatori Comarcal, amb el suport del Consell de les Dones del Baix Llobregat, presenta la segona part de l’informe sobre l’accés de les dones a la vida política. L’informe pretén analitzar quina és la distribució segons gènere dels membres electes als ajuntaments de la comarca i al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

La primera part de l’informe es va presentar el passat mes de juliol, i analitzava la composició de les candidatures a les eleccions locals. D’aquest informe es desprèn que dels 538 representants locals escollits en les darreres eleccions municipals 2019 del Baix Llobregat, 250 són dones.Aquesta xifra, per primera vegada, supera el 40% mínim exigit per la llei d’igualtat dones i homes del 2007 en la configuració de llistes. Si s’observa l’evolució de la constitució dels plenaris municipals, la presència de regidores creix de manera progressiva.

El percentatge d’alcaldesses a la comarca continua sent el 33,3%, no superant el criteri mínim d’igualtat del 40%, però 10 punts per sobre de la mitjana catalana que se situa en el 23%. Pel que fa a les regidores, enguany s’arriba al 46,5%, percentatge 4 punts per sobre de la mitjana catalana, que està al 42%.

Font: CCBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here