Tal i com estava previst, el Tribunal Suprem ha condemnat per sedició i malversació entre 9 i 13 anys als líders independentistes en presó provisional des de fa 2.

Les penes més contundents han recaigut sobre l’ex-vicepresident i baixllobregatí Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys de presó i 13 d’inhabilitació, mentre que els ex-consellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa han estat condemnats a 12 anys de presó i 12 d’inhabilitació. A Carme Forcadell, ex-presidenta del Parlament de Catalunya, 11’5 anys. I a Josep Rull i Joaquim Forn, 10’5 anys.

D’altra banda, a l’encara president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i a l’ex-president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, els imposen penes de 9 anys de presó i 9 d’inhabilitació.

Reaccions a la sentència per part dels condemnats

L’ex-alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, a través del seu compte de twitter, ha llençat un missatge d’agraïment: “Tornarem més forts, més convençuts i ferms que mai. Gràcies a tothom i persistiu perquè nosaltres persistirem sempre, sempre!”

Raül Romeva ha publicat una imatge amb un escrit signat a la part inferior on afirma que “Aquesta presó injusta és una eina política” i que “Cap sentència canviarà les aspiracions polítiques de milions de ciutadans, ni aquesta ni les que vindran. No deixarem d’insistir, d’anar-hi, d’aprendre.”

Carme Forcadell, el compte de la qual està gestionat pel seu entorn, afirmava: “La injustícia s’ha consumat. El lliure debat parlamentari no és delicte, és un dret exercir-lo i un deure defensar-lo.”

Josep Rull també ha reaccionat a través del seu Twitter: “Si haguessin jutjat els fets, ens haurien absolt. Com que han jutjat les idees, ens han condemnat.”

Joaquim Forn agraïa el suport rebut i afegia: “No defallim. Visca Catalunya lliure!”
Jordi Turull, en la mateixa línia es limitava a publicar un “VISCA CATALUNYA LLIURE!”

Per la seva banda, Jordi Cuixart publicava: La resposta a la sentència, reincidència #HoTornaremAFer Amnistia, Democràcia i Autodeterminació.”

Jordi Sànchez s’ha limitat a publicar una imatge de la Crida Nacional per la República acompanyada de la paraula “INJUSTÍCIA!!!”.

Es preveuen mobilitzacions de rebuig al llarg de la jornada

Les principals organitzacions independentistes han fet una crida a la mobilització “immediata i espontània” en forma de protesta com “fer soroll” o una enganxada massiva de cartells als carrers.

Algunes localitats del Baix Llobregat, com Sant Climent de Llobregat, han convocat aquest matí concentracions espontànies davant l’Ajuntament.

A Sant Feliu de Llobregat s’ha convocat una concentració davant l’Ajuntament a les 13:30h.

La plataforma anomenada Tsunami Democràtic, creada per a la difusió de mobilitzacions de reacció a la sentència, ha comunicat que a les 13:00h farà públiques les primeres accions de resposta. Pel moment, convoca una trobada de “columnes universitàries” sota l’eslògan “Buidem les aules, omplim els carrers!” a les 12:00h a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Ampliarem informació a l’espera de la reacció dels alcaldes i alcaldesses de la comarca i de la convocatòria de més mobilitzacions al llarg del dia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here