536 dones víctimes de violència masclista, 27 homes condemnats, 16 han estat absolts en el segon trimestre de 2019 al Baix Llobregat.

El nombre de denúncies de violència masclista (566) augmenta, respecte el trimestre anterior (+35) com el mateix trimestre de l’any anterior (+2). 10 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial. El 83% de les denúncies van ser rebudes per un atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, 7% van ser per atestat policial amb intervenció directa de la policia i 6% per un informe de lesions.

En el segon trimestre de 2019 disminueixen les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat. Així, en el segon trimestre de 2019 les ordres de protecció iniciades són 91 (-7% respecte el primer trimestre de l’any i 12% menys que en el segon trimestre de 2018). Continua disminuint, també, el pes de les ordres de protecció adoptades, ha passat de suposar el 53,4% en el 2018 a ser el 49,5% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca.

Els assumptes civils i penals d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat creixen respecte l’anterior trimestre i respecte el mateix trimestre de l’any anterior. La majoria dels agressors (62%) als que s’ha aplicat una ordre de protecció mantenien una relació afectiva amb la seva víctima.

El sobreseïment provisional (44%) és la forma de terminació de l’assumpte jutjat més freqüent seguit de l’elevació a òrgan competent (37%). El percentatge de sentències condemnatòries és menor a la comarca (11%) que a Catalunya (13%) i que al total d’Espanya (15%).

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l’informe trimestral de violència contra les dones amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies; mesures de protecció; assumptes penals i assumptes civils i ordres de protecció.

Font: CCBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here