Les informacions de les que disposem a aquestes hores indiquen que la jornada s’està desenvolupant sense incidències arreu de la comarca. 100% de meses constituïdes

A Molins de Rei els col·legis electorals han obert aquest matí a les 9 h sense cap incidència destacada. Les 30 meses electorals s’han constituït amb normalitat i s’han preparat perquè les 19.570 persones registrades al cens electoral de Molins de Rei puguin exercir el seu dret a vot.

La jornada electoral ha arrencat sense cap incidència remarcable a Molins de Rei. Els 9 col·legis electorals han obert a les 9 h del matí i les 30 meses s’han pogut constituir amb normalitat. Un total de 19.570 persones a Molins de Rei podran participar en la jornada electoral, 81 més que a les darreres eleccions generals, que suposa un increment del 0,42% del cens. Els col·legis electorals estaran oberts fins a les 20 h.

Seguint amb l’exemple d’eleccions anteriors, l’Ajuntament ha activat un servei d’acompanyament gratuït en col·laboració amb la Creu Roja per les persones que ho necessitin. Aquest servei s’havia de demanar amb antelació.

També, per tal de facilitar l’accés dels veïns dels barris de muntanya a l’antic CAP (col·legi electoral), s’habilita la línia MB3 i excepcionalment es fa una parada just davant de l’antic CAP. La freqüència de pas serà d’1 hora, serà gratuït i haurà parada de regulació davant de l’antic CAP. El primer viatge serà de Vallpineda al CAP antic a les 8.30 h. El darrer viatge serà del CAP antic a Vallpineda a les 20h.

Tampoc hi ha hagut cap incidència en l’obertura dels col·legis electorals a Gavà. A les 9h estaven constituïdes amb normalitat les 53 meses en els 18 locals on es pot votar avui.

A les 9 del matí han obert sense cap incidència destacable els 18 col·legis electorals on es pot exercir avui el dret a vot en les setzenes eleccions generals espanyoles que es celebren des de la restauració de la democràcia. Per aquests comicis hi ha repartides en aquests 18 locals un total de 53 meses electorals, que és on podran votar els 34.190 gavanencs que avui tenen dret a vot i que es reparteixen en 4 districtes i 28 seccions.

A les 9 del matí han obert també els 20 col·legis electorals de Sant Feliu de Llobregat. El cens d’aquestes eleccions a la capital de la comarca és de 33.934 electors que poden votar en 53 meses repartides entre els col·legis electorals dels diferents barris.

Els col·legis electorals han obert igualment les portes a les nou del matí d’aquest diumenge 10 de novembre sense incidències, al Prat. S’han habilitat un total de 72 meses electorals, distribuïdes en 18 col·legis, perquè els pratencs i pratenques puguin participar en les eleccions a les Corts Generals.

El cens electoral del Prat de Llobregat per a aquests comicis està format per 48.478 persones, que podran votar fins avui a les 20 hores.

Com en anteriors processos, l’Ajuntament del Prat posa a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei d’acompanyament al col·legi electoral. Aquest servei es prestarà avui en horari de 15 a 19 h.

També sense incidències a Sant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern, Olesa de Montserrat o Martorell, entre d’altres.

Sabies que…

A les eleccions generals d’avui s’escullen els membres de les Corts Generals espanyoles, composades pel Congrés dels Diputats i pel Senat. Respecte al Congrés, els partits es juguen els seus 350 membres, mentre que els electors elegiran avui 208 dels 265 senadors, ja que la resta, 57, són elegits per les comunitats autònomes de manera directa i en proporció a la representació obtinguda per cada partit.

A Catalunya estan cridades a les urnes 5.370.273 persones que escolliran 48 diputats al Congrés i els 16 senadors que s’elegeixen en aquesta comunitat autònoma. D’aquest 48 diputats en sortiran 32 de la província de Barcelona, 6 de la de Girona, altres 6 de la de Tarragona, i finalment 4 de Lleida. De senadors en sortiran avui elegits 4 a cadascuna de les 4 circumscripcions catalanes, els mateixos que estan en joc a cadascuna de les circumscripcions espanyoles peninsulars. En total hi ha 8.365 meses repartides per tot el territori català distribuïdes en 2.670 col·legis electorals. El 100% d’aquests col·legis electorals catalans, per cert, ha obert també a les 9 amb normalitat i la totalitat de les meses s’ha constituït sense cap problema.

El cost d’aquestes eleccions puja a 136 milions d’euros, si fa no fa el que va costar les del passat mes d’abril. Des de les eleccions de desembre de 2015 els espanyols ens hem gastat gairebé 520 milions d’euros en les quatre eleccions generals que hi ha hagut en quatre anys, una xifra que, en un escenari de normalitat, s’hauria gastat en un període de 16 anys.

El 40,6% d’aquests 136 milions d’euros, és a dir 56,5 milions, se’n va en despeses de correu, des de la tramitació del vot a distància fins als avisos als membres de les meses passant per la propaganda i altres recursos. 20 milions d’euros, el 14,5% del pressupost total, va a parar a les Juntes Electorals que supervisen tot el procés i als membres de les meses, cadascun dels quals cobra avui 65 euros per la jornada.

El Ministeri de l’interior ha habilitat l’aplicació gratuïta “Elecciones Generales 10N 2019”, tant per a Android (Google Play) com per a Apple (App Store), per consultar en temps real els resultats, xifres i percentatges que es van obtenint del recompte d’aquestes eleccions generals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here