Després de la implantació el nous contenidors, la recollida selectiva global del total de residus al municipi ha augmentat del 27% al 37,2%

L’Ajuntament de Castelldefels va rebre el passat 14 de novembre el guardó ambiental d’Ecovidrio en el marc del Moviment Banderes Verdes,  una iniciativa que la finalitat de reconèixer als municipis costaners més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció de litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre.“La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre”, valoren des d’Ecovidrio. Així, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre, va lliurar de la mà de Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, el guardó ambiental del Moviment Banderes Verdes a l regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de Castelldefels, Candela López, pel compromís de Castelldefels el passat estiu amb la sostenibilitat i el reciclatge d’envasos de vidre, clau per reduir l’emissió de CO2 i per evitar l’extracció de matèries primes.

A més, en un any, la recollida selectiva global del total de residus al municipi ha augmentat del 27% al 37,2%, després de la implantació la primavera-estiu de 2018 dels nous contenidors i del nou model de recollida de residus. Castelldefels se situa així per sobre de la mitja metropolitana que és d’un 35,6%. No obstant això, l’objectiu metropolità està en un 55% de recollida selectiva per l’any 2025 i no arribar a aquestes xifres comportarà sancions econòmiques. Per això, des de l’àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat es continua treballant i sumant esforços, incrementant la recollida porta a porta amb els comerços i teixint complicitats amb els mateixos, ja que són claus en la millora i augment de la recollida selectiva de residus a la ciutat.

Font: Aj.Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here