La col·laborció de veïnat, comerç i artistes per transformar la imatge d’espais i carrers és fruit d’un projecte dels Pressupostos Participatius

El dimecres 20 de novembre, Cal Ninyo, s’ha presentat un projecte artístic per millorar l’espai públic del nucli antic de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa transversal que neix de la col·laboració entre els veïns i les veïnes, els comerciants, artistes del barri i l’Ajuntament, que ha estat escollit als Pressupostos Participatius 2019.

Els objectius principals són que aquesta zona de la ciutat convidi al passeig, millori la seva qualitat de vida i ofereixi incentius per l’activació del comerç. Tot plegat amb l’art i la cultura com a elements transformadors. A més, moltes de les intervencions tenen un component comunitari.

La iniciativa es va posar en marxa l’any passat. En una primera fase, amb la col·laboració del veïnat, es va fer un mapa dels llocs on es faran les diverses intervencions artístiques. El mes de maig passat, aprofitant la festa del barri (Capvuitada) que té lloc en acabar la Festa Major, es van recollir opinions i idees mitjançant una campanya de butlletes on es preguntava als veïns i les veïnes amb quina paraula definiria el barri, quin era el seu record més poderós i com se l’imaginava d’aquí a cent anys. La informació recopilada va servir perquè els artistes es posessin mans a l’obra.

Al projecte participen 7 artistes d’aquest barri de Sant Boi, vinculats al món de la il·lustració i el disseny gràfic: Laura del Valle, Nien Boots, Ivan Bravo, Rosa Satoca, La Gal·lia, Raquel Martínez i Ivan Castro. Els treballs que estan preparant incorporen valors i missatges de caràcter social i cultural per donar coherència al projecte i contribueixin a respectar la personalitat del nucli antic de Sant Boi.

La millora de l’espai públic del nucli antic és un dels projectes que formen part dels Pressupostos Participatius d’enguany.

Font: Aj. Sant Boi

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here