Després d’aturar la producció degut a un incendi a Faurecia, important proveïdor de l’empresa automobilística, SEAT Martorell va plantejar un ERE temporal per tal de recuperar part de les pèrdues. Finalment, la negociació amb els representants dels treballadors atura l’ERTE i acorda alternatives per a recuperar la producció perduda.

Prop de 12.000 vehicles s’han deixat de fabricar a la planta de SEAT de Martorell després de declarar-se un incendi dimecres passat a Faurecia, principal proveïdor de quadres de comandament. L’aturada de la producció a la planta de SEAT es va fer extensiva a la resta d’empreses externes, afectant en total a 70.000 treballadors, tant directes com indirectes.

L’anunci per part de la direcció de l’empresa de presentar un ERTE va generar el rebuig dels principals sindicats que composen el comitè d’empresa. Aquest ERE temporal afectaria a 7.000 treballadors i obria la porta a un probable efecte contagi a la resta d’empreses externes afectades.

L’ERE temporal estava condicionat a acordar un nou calendari laboral que permetés recuperar part de la producció perduda i finalment han arribat a un acord. SEAT renuncia a presentar l’ERE temporal i considera l’aturada de producció com a “aturada tècnica”, per la qual cosa haurà de fer front al pagament dels salaris corresponents.

Els treballadors, per la seva banda, accepten modificar el calendari laboral acordat considerant laborables els dies 18, 19 i 20 de desembre, que permetrà recuperar prop de 7.000 vehicles, així com treballar tres dissabtes al mes de gener per tal de recuperar la resta de la producció.

2019 tornarà a ser un any rècord per a seat

SEAT, l’empresa presidida per Luca de Meo, va obtenir al 2018 els millors resultats de la seva història, batent novament el seu propi rècord, assolit els anys 2017 i 2016. Malgrat les conseqüències de l’adaptació a la normativa mediambiental, que va provocar endarreriments en l’entrega de motors, i el descens generalitzat dels vehicles diesel, al 2018 SEAT va generar vendes de 10.200 milions d’euros (+3’1%) i un 33% més beneficis que l’any anterior.

Enguany tot apunta a que tornarà a tancar l’any amb un increment notable en els seus beneficis. La companyia, que pertany al Grup Volkswagen, publicava al setembre que durant els nou primers mesos del 2019 ha assolit una xifra de negoci de 8.828 milions d’euros, un increment del 13’9% dels seus beneficis. 

SEAT ha comercialitzat al 2019 517.000 vehicles, un 11’9% més respecte al mateix període de 2018.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here