La Carpa Saludable i Sostenible estarà dedicada a la promoció del “plàstic zero”, i un photocall gegant amb el títol “El planeta t’envia un missatge” convidarà tothom a fotografiar-se fent surf sobre una onada gegant i a deixar idees sobre com fer un Sant Boi més sostenible

La 73a edició de la Fira de la Puríssima se celebrarà a Sant Boi del 6 al 8 de desembre. La temàtica principal d’aquesta edició serà el compromís de la ciutat amb el planeta en el marc de l’estratègia municipal per una ciutat saludable i sostenible. En especial, es posarà l’èmfasi en l’objectiu ‘plàstic zero’.

Sant Boi vol ser una ciutat ‘lliure de plàstics’. La Fira expressarà aquest missatge mitjançant diverses iniciatives. Una d’elles serà la incorporació del got únic reutilitzable i retornable a la zona de restauració del circuit firal. Només valdrà un euro i servirà per conscienciar la ciutadania contra el plàstic d’un sol ús. La vaixella tornarà a ser, com l’any passat, de material compostable.

L’estand de l’Ajuntament s’ubicarà a la Carpa Saludable i Sostenible , juntament amb la Carpa Fresca i la Mostra d’Entitats. Aquest espai, situat al parc de la Muntanyeta, també estarà dedicat al plàstic zero i al producte de proximitat. Un photocall gegant amb el títol ‘El planeta t’envia un missatge’ convidarà tohom a fotografiar-se fent surf sobre una onada gegant i a deixar idees sobre com fer un Sant Boi més sostenible.

A l’interior de la Carpa, les persones visitants trobaran una exposició interactiva, un ‘photocall’ i tallers familiars sobre aquesta temàtica. S’hi podrà veure un curtmetratge de ficció del cineasta local José Luis López (‘Asfixia’) que planteja una reflexió sobre les conseqüències d’un ús excessiu del plàstic i l’afectació en la vida quotidiana i en la salut de les persones.

L’Ajuntament hi lliurarà gratuïtament el calendari municipal de l’any 2020, que inclou missatges pràctics per reduir el consum quotidià de plàstic. El títol del calendari és: “Un planeta per a les persones”.

A l’exterior de la Carpa Saludable i Sostenible se situarà un punt d’informació del projecte Reciclos , impulsat a Sant Boi per Ecoembes amb la col·laboració de l’Ajuntament. Es tracta d’una iniciativa innovadora de reciclatge 5.0 que promou de manera lúdica i participativa la recollida selectiva d’envasos al contenidor groc mitjançant una web app al telèfon mòbil. Durant la Fira, se sortejarà un patinet elèctric entre les persones usuàries de l’aplicació.

A l’espai de la Carpa Fresca , marc de la històrica Exposició de Fruites i Verdures, es promouran el producte fresc i de proximitat i l’alimentació saludable mitjançant estands d’entitats agràries, venda de productes del camp, concursos, showcookings, tast de cervesa artesana de carxofes de Sant Boi i tallers infantils ‘plàstic zero’.

L’aposta de Sant Boi per una mobilitat menys contaminant, per l’ús d’energies renovables i per una millor qualitat de l’aire estarà representada als 900 m2d’exposició de l’Espai de la mobilitat saludable i sostenible, on per tercer any consecutiu s’exposaran i es vendran cotxes elèctrics i híbrids i es faran activitats relacionades amb el nou model de mobilitat.

La Fira tornarà a disposar d’un servei gratuït de Firabús connectat amb l’estació d’FGC per promoure els desplaçaments en transport públic durant els tres dies del certamen. Les persones que, en arribar a la Fira, mostrin el bitllet de FGC al punt d’informació de la plaça de l’Ajuntament rebran un obsequi per haver escollit una opció de mobilitat sostenible.

Altres elements destacables d’aquesta edició són l ‘estrena de Boiclàssic , fira i mercat del vehicle clàssic, o la presència a la plaça de l’Ajuntament de l’Estand dels Fadrins, el postre típic de la Fira de la Puríssima, que també es podrà comprar aquests dies en una dotzena de forns i pastisseries de Sant Boi.

Premi a la Innovació Firal

L’aposta de la Fira de la Puríssima 2019 per ser un altaveu de l’aposta estratègica per una ciutat saludable i sostenible ha merescut el Premi d’Innovació de les Fires de Catalunya que concedeix la Direcció de Comerç de la Generalitat de Catalunya. L’alcaldessa el va recollir el passat dia 20 de novembre a Sabadell, en el marc del Congrés de Fires de Catalunya. Sant Boi rep aquest guardó per segon cop, després d’haver-ho guanyat ja el 2008.

Un autor local per al cartell

L’il·lustrador santboià Oriol Vidal és l’autor del cartell d’aquesta edició. La imatge que hi apareix ens submergeix en l’ambient firal, representat mitjançant la rambla de Rafael Casanovaamb multitud de gent mirant les parades amb figures de pessebre, arbres, tions i les llums prenadalenques. Amb l’elecció d’artistes locals, l’Ajuntament aposta per donar visibilitat al talent de la comunitat de creadores i creadors de la ciutat.

Les xifres de la Fira

El recinte firal de Sant Boi ocupa 52.000m2als carrers de la ciutat. 12.000m2són de superfície expositiva. La Fira de la Puríssima rep al voltant de 260.000 visitants anuals. Segons càlculs de l’organització, el 95% de la ciutadania local hi assisteix cada any. Una quarta part de les persones que hi passen durant els tres dies són de fora de Sant Boi. La nota mitja de valoració és un 8.45 sobre 10.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here