Marta Farrés, alcaldessa de la cocapital vallesana, assegura que és una opció «més econòmica, ràpida i vertebradora amb el territori»

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha reclamat aquest dimarts 24 de desembre al Govern de la Generalitat que es replantegi la seva aposta per unir el centre de Barcelona amb l’aeroport del Prat a través de la nova línia que està construint Adif, que explotaria FGC, i que contempli l’alternativa de fer-ho a través de l’R4 que uniria el Vallès amb l’aeroport del Prat passant per l’Hospitalet de Llobregat.

L’alcaldessa ha fet aquesta petició l’endemà que l’executiu català declarés d’interès públic la línia que s’està construint entre la capital catalana i l’aeroport i que hauria d’entrar en servei el 2022. Per Farrés l’opció de l’R4 és «més econòmica, ràpida i vertebradora amb el territori», i dona servei a més de dos milions de persones. L’alcaldessa s’ha ofert per liderar un front comú «comarcal» per defensar aquesta connexió a través del Vallès: «Hem de defensar que no tot passi per Barcelona», va concloure.

Tot i que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que la nova línia no serà «un tren llançadora», sinó una nova línia de Rodalies que creuarà tota la ciutat i es detindrà als municipis de camí de l’aeroport amb l’objectiu de donar «vertebració territorial», Farrés el posa en dubte perquè sembla estar més pensada per donar servei als turistes que visiten Barcelona que no als seus veïns.

Evitar construir una nova línia ferroviària

L’alternativa que es defensa des de Sabadell suposaria aprofitar el traçat de l’R4 fins a l’Hospitalet de Llobregat, on es bifurcaria cap a un nou ramal per arribar a l’aeroport. Això evitaria construir una nova línia ferroviària amb la reducció de costos que implicaria.

Farrés també ha destacat que utilitzant l’R4 la freqüència de trens podria ser d’un cada 10 minuts en comptes d’un cada 15, que és la capacitat que tindria la línia gestionada per FGC.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here