El Ministeri li ha donat permís aquest passat dissabte per a començar a tramitar l’asil.

Una noia saharaui de només 18 anys ha passat sis dies retinguda a les dependències de la Policia Nacional a l’aeroport del Prat. Ahir dissabte en va poder sortir quan el Ministeri d’Interior va donar-li el permís per a començar a tramitar l’asil.

La noia a partir d’avui pot moure’s lliurement i té un document que l’acredita com a sol·licitant d’asil. Si el jutge li acaba concedint, en aquests mesos, tindrà dret a residència i treball.

La noia havia passat molts estius aquí amb el projecte Vacances en Pau i va mostrar-se molt contenta per l’acceptació de la sol·licitud d’asil. Va expressar que tenia una família d’acollida, així com la seva tieta i molts coneguts. En tot aquest procés Sàhara Dempeus ha estat ajudant-la i denunciant que l’Estat no fes res per a trobar una solució.

La noia va arribar diumenge passat al Prat amb un passaport fals i li van rebutjar la primera petició d’asil. Va explicar que el seu pare li havia concertat un matrimoni amb un home molt més gran que ella i que el casament estava previst pel dia 1 de gener. El seu pare l’havia amenaçat que, si no s’hi casava, la mataria. La mare de la noia va ajudar-la a fugir d’amagat.

Foto: ccma

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here