Cada municipi del Baix Llobregat es prepara a la seva manera per rebre ses manjestats els Reis. Fem un repàs de com els rebran en algunes localitats de la comarca

Cornellà

Tot a punt per celebrar una de les nits més màgiques de l’any. Enguany, l’arribada dels Reis d’Orient a Cornellà torna a ser al parc del Canal de la Infanta, el diumenge 5 de gener a partir de les 18.00 hores. Un esdeveniment ple d’expectació perquè mai se sap com arribaran i amb què ens sorprendran aquesta vegada!

Els nens i nens que visitin aquests dies el Campament Oriental i entrin a la carpa del Mag Maginet, seran els primers en conèixer aquest secret tan ben guardat. Així que, ja ho sabeu, haureu d’estar molt atents a les indicacions del Mag Maginet per fer visible “l’element màgic” i indicar el camí als nostres Reis.

Esplugues

Enguany, el públic assistent podrà rebre Ses Majestats cantant, ja que, juntament amb els llums de leds per guiar-los per la ciutat, es repartirà una partitura amb la lletra de la cançó ‘Els reis vénen’. A més, tant a l’espectacle de benvinguda de la plaça Catalunya, com el de cloenda a la rambla Verge de la Mercè, participarà alumnat de l’Escola Municipal de Música.

Una desena de carrosses, a més d’altres figures i elements mòbils, formaran la Cavalcada (18.30 hores), que arribarà a la rambla Verge de la Mercè cap a les 20.30 hores. Enguany, com a novetat, hi haurà una carrossa-llitera convidant la canalla a anar a dormir d’hora.

Gavà

Els Reis Mags d’Orient arribaran a Gavà el diumenge 5 de gener a la tarda. Carregats d’il·lusió i de regals, és previst que ses Majestats d’Orient siguin rebuts a les 18:15h. a la plaça de Jaume Balmes per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que els farà entrega de la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat. Ses Majestats podran arribar a Gavà guiats per les llumetes que es reparteixen aquests dies a tots els nens que visiten la clau màgica a l’Ajuntament. Els infants gavanencs hauran de fer aquesta tasca, tot i que l’Herald ja s’haurà encarregat de tenir tota la ciutat a punt per l’arribada dels Reis Mags i s’hauran engalanat els carrers amb llums, inclosa la plaça de Jaume Balmes.

A partir de les 19:00h. iniciarà el seu recorregut la cavalcada reial que sortirà de la plaça de Jaume Balmes i pujarà per l’avinguda Diagonal i el carrer de Guifré el Pelós, girarà pel carrer de Sant Lluís fins arribar a la plaça de Catalunya, baixarà per l’avinguda d’Eramprunyà i la rambla de Maria Casas per tombar a l’alçada del carrer del Centre, seguirà pel carrer de Sant Nicasi i el carrer de la Rectoria per arribar a la plaça de l’Església on farà una parada. Després seguirà el seu itinerari pel carrer Sant Josep Oriol, tombarà de nou pel carrer Sant Pere i arribarà finalment al punt de sortida, la plaça de Jaume Balmes.

Sant Boi

Enguany, el diumenge 5 de gener la màgia de la Cavalcada de Reis submergirà els carrers de la ciutat en un món de formes, volums i colors. L’escenografia de les carrosses que acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar s’inspira en artistes contemporanis de diversos períodes, amb una presència molt destacada de dones de diferents països.

Així, Tanya Schultz, Alexander Calder, Yayoy Kusama, Georgia O’Keefe, Joan Miró, Janet Sobel i Salvador Dalí inspiren l’escenografia de les carrosses que acompanyaran els Reis Mags en la Cavalcada de Sant Boi 2020. Durant la nit més màgica de l’any, la ciutat ret homenatge a l’acte creatiu.

El denominador comú és un esperit lúdic que va des de les joguines mòbils penjants de Calder fins a la reinterpretació de l’art pop amb colors purs de Kusama o els mons de somni fets de gominoles de Schultz. Són, en general, petits universos de fantasia que remeten a l’imaginari de la infantesa.

Les carrosses i les comparses que desfilaran a la Cavalcada de Reis de Sant Boi són obra, com cada any, d’una sèrie d’entitats locals i un petit grup d’artistes visuals, a més del personal tècnic municipal. Des del setembre, treballen conjuntament en una nau de la zona industrial per donar forma als elements d’escenografia, vestuari i ‘atrezzo’ (a la foto, representants dels artistes i de les entitats participants).

Les entitats de Sant Boi són, de fet, l’ànima de la Cavalcada. Des de fa anys, el treball conjunt en un mateix espai ha refermat el caràcter col·lectiu i comunitari d’aquest projecte liderat per l’Ajuntament i ha permès introduir una temàtica única per a totes les carrosses i unificar els criteris artístics i constructius. En l’actualitat, més de 1.000 ciutadans i ciutadanes de Sant Boi s’impliquen i participen de forma directa o indirecta en aquest projecte.

Sant Joan Despí

es Majestats arribaran a les 17.15 h al parc de la Fontsanta on tindran l’ajuda de l’astròleg Sadurní i el físic i divugador científic Dani Jiménez, cara coneguda dels petits i petites pel program Dinàmiks, del club Súper3.

Els nens i les nenes de Sant Joan Despí ja ho tenen tot enllestit per rebre els Reis Mags d’Orient el proper diumenge 5 de gener, Nit de Reis. Després de lliurar les cartes als patges reials i als seus ajudants, els dies 3 i 4 de gener, els infants tenen la cita més màgica i especial a partir de les 17.15 h, a l’esplanada central del parc de la Fontsanta, moment en què apareixeran Melcior, Gaspar i Baltasar. A partir de les 18.25 començarà la Cavalcada al barri de les Planes.

El divulgador científic Dani Jiménez, a l’arribada

A més dels milers d’infants, a l’esplanada del parc de la Fontsanta els esperaran la comitiva amb l’astròleg Sadurní i els seus ajudants, els patges i infants reials i els grups de percussió Abra-Kpum i Atalabats. Aquest any comptaran amb ajuda extra, ja que el físic i divulgador científic Dani Jiménez, cara coneguda entre els petits i les petites gràcies al programa Dinàmiks, del club Súper3, i els seus ajudants de l’equip Creaciència, intervindran perquè l’arribada sigui possible. Els infants santjoanencs també portaran l’element màgic que han preparat durant el lliurament de cartes i que serà de gran ajuda i guia perquè els Reis sàpiguen com arribar a la ciutat.

Un cop arribin, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, els entregarà la sal i el pa com a símbol d’hospitalitat, i després, els Reis iniciaran la Cavalcada per la ciutat a partir de les 18.25 h, al barri de les Planes. El seguici, compost per 13 carrosses, arribarà cap a les 21 hores a la plaça de Catalunya, i des del balcó de Can Negre, Ses Majestats rebran de l’alcalde, la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat. Durant la Cavalcada es llençaran prop de 3.000 quilos de caramels sense gluten.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here