La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha avisat que l’executiu està “preparat” i que serà “diligent” perquè l’eurodiputat baixllobregatí d’ERC Oriol Junqueras pugui assistir al ple del Parlament Europeu de dilluns que ve, 13 de gener

En la roda de premsa a Palau aquest dimecres al matí, posterior al Consell Executiu, la consellera ha indicat que el Govern té “clar”, per indicacions del president, Quim Torra, que garantirà que Junqueras pugui assistir a Estrasburg, “sigui quin sigui el mecanisme”.

Budó també ha explicat que el propi Torra i membres del Govern aniran a l’Eurocambra per acompanyar al plenari els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i -si finalment es confirma- Junqueras.

Budó no ha concretat cap d’aquests “mecanismes”, però ha apuntat que el Govern confia que el Suprem acati la sentència del TJUE, que indica que Junqueras és eurodiputat i que ha de poder assistir al ple del dia 13.

Si no és així, la consellera ha apuntat que hi ha “altres mecanismes” que possibilitarien que el líder d’ERC pugui entrar al Parlament Europeu, sense donar-ne més detalls. “El Govern està preparat i serà diligent per fer-ho possible”, ha constatat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here