El Consell de Dones d’Esplugues, reunit en sessió extraordinària, va aprovar aquest dijous 16 de gener per unanimitat adherir-se a la Declaració institucional de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra les dones (VIDO), acordada al Ple municipal del 15 de gener

Aquesta declaració sol·licita al Ministeri de Justícia i al Departament de Justícia de la Generalitat que no suspengui ni traslladi el VIDO d’Esplugues al partit judicial de Sant Feliu de Llobregat, tal i com proposa un document del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Unes 150 persones van omplir el Saló de Plens per assistir al Consell, que s’havia convocat en principi per condemnar l’assassinat de dues veïnes de la ciutat, mare i filla, per part de l’ex parella i pare de la nena, el passat 6 de gener.

Segons la Declaració subscrita pel Consell de les Dones, el fet de reduir els jutjats VIDO i centralitzar-los en uns pocs, “comportaria, molt previsiblement, la sobrecàrrega d’alguns jutjats i aniria en detriment d’una atenció especialitzada de proximitat”. La mesura, conclou, “podria afavorir la impunitat i l’escalada cap a episodis de violències masclistes més greus”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here