A més, continúa activada l’alerta pel gran cabal del riu Llobregat als municipis limítrofs, donada la gran quantitat d’aigua que baixa a causa de l’augment del cabal de sortida al pantà de La Baells, després de les pluges dels darrers dies

Episodi de contaminació atmosfèrica

Aquest dijous 23 de gener s’ha declarat situació d’episodi de contaminació atmosfèrica per PM10 a 40 municipis de Barcelona, a causa d’una intrusió de pols africana. Ahir dimecres 22 es van superar en dues ocasions el valor límit diari (50 micrograms per metre cúbic) per a les PM10 en dos punts de mesurament de la ciutat de Barcelona.

Tot i la pluja dels darrers dies, el desplaçament de la borrasca Glòria cap a zones del sud-oest de la Península Ibèrica ha afavorit el transport de pols africana a la pràctica totalitat de la mateixa. Així, es preveuen nivells de partícules PM10 entre moderats i alts durant dijous 23 i els propers dies a Catalunya.

Recomanacions ciutadanes:

• Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.

• Utilitzar el transport públic.

• Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l’empresa, més a prop de casa?).

• Utilitzar el cotxe compartit.

• Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).

• En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

• Regular la climatització de les llars, baixant la temperatura del termòstat.

• Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, com llenya o biomassa, evitant-ne purgues i arrencades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres

La crescuda del Llobregat

Com a conseqüència de les pluges acumulades a la capçalera de la conca del Llobregat, el cabal del riu ha augmentat i s’ha desaconsellat durant aquests dies acostar-se a la llera, per tal d’evitar incidents. 

L’ACA informava avui que els cabals del riu Llobregat estaven per sobre del nivell de perill, doncs el pic màxim havia sobrepassat Balsareny. I demanaven al municipis limítrofs que extreméssin la vigilància.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here