La Fira de la Candelera és a punt d’arrencar amb el pregó i amb desenes d’activitats que culminaran amb l’obertura del recinte firal els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer

Durant aquesta edició es posarà un accent especial a valors com la sostenibilitat, la solidaritat i la inclusió de persones amb diversitat funcional. A més, es consolidaran els nombrosos canvis que es van aplicar a l’edició del 2019. Els convidats d’enguany són la Fira Internacional de Ceràmica d’Argentona i la DO Catalunya.

La Fira manté la nova estructura que agrupa tots els estands i activitats al voltant de cinc grans àmbits: natura, gastronomia, empresa, cultura i ciutat. Això permet identificar millor els entorns temàtics, dirigir la gent pels diferents espais de forma eficient i organitzar el programa d’activitats amb més coherència.

Un programa que incorpora novetats destacades, sobretot en la seva filosofia global de fer-la més compromesa amb el seu entorn. Així, aquesta serà una Fira més sostenible, gràcies a l’increment d’accions orientades a sensibilitzar i millorar la recollida selectiva de residus durant la Fira.

També serà una Fira més solidària, atès que s’incorpora una nova activitat: un taller solidari d’origamis que servirà per recaptar fons per investigar contra el càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu. El concert benèfic es manté i amb més atractiu que mai, atès que l’actuació anirà a càrrec del grup Els Pets que faran el seu darrer concert de la gira SOM. Els diners recaptats es destinaran a la associació Salut Mental del Baix Llobregat, amb secció local a Molins de Rei.

I finalment serà una Fira més inclusiva per què incorporarà traducció simultània en llenguatge de signes en alguns actes com el pregó i per què fixarà cada dia de 17h a 19h una franja sense soroll a les atraccions firals per tenir en compte les persones que pateixen autisme o altres patologies mentals.

Pel que fa a la resta de novetats destaca diferents Escapes Rooms per a grans i petits en el recinte firal; demostracions de robots i conferències sobre economia circular. 

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha afirmat que “aquesta edició de la Fira combina la consolidació dels canvis d’imatge i d’estructura de l’any passat amb una nova visió més orientada a les persones i a la societat, posant l’accent en aquells temes inclosos en els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Paz també ha subratllat que la Candelera mira al futur i “té encara marge de creixement i de millora, i estem treballant per què en els propers anys tinguem disponible la planta baixa del Molí per donar sortida a encara més activitats i projectes relacionats amb la Candelera”.

De la seva banda, el regidor de Fira, Pep Puiggarí, ha agraït l’esforç a totes les persones que estan participant en l’organització de l’esdeveniment. El regidor ha volgut “donar continuïtat als canvis aplicats a l’edició anterior per assegurar que es consoliden i en tot cas buscar aquells punts de millora que permeten enriquir el projecte” i ha reivindicat els orígens de la Fira en moments complicats pel sector primari “mantenint moltes activitats tradicionals que formen part de la nostra essència”.

Com ja és costum dels darrers anys, la Fira de la Candelera ha convidat a una altra Fira convidada del país, que enguany és la Fira de la Internacional de Ceràmica d’Argentona. Quant a la Denominació d’Origen convidada, enguany s’ha apostat per la DO Catalunya.

Font: Ajuntament de Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here