El secretari d’Organització assegura que “l’agenda del retrobament” només es podrà “imposar” amb Iceta de president

El secretari d’Organització del PSC i ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar que els socialistes ho tenen “tot preparat” per “sortir a guanyar” quan es convoquin les eleccions anticipades al Parlament de Catalunya. “Que les convoquin quan vulguin. Quan sigui el moment, esprintarem i guanyarem”, va etzibar Illa durant el congrés de federació del PSC al Baix Llobregat.

Illa va afirmar que Catalunya “no es pot permetre” que Miquel Iceta no sigui president perquè, segons ell, aquesta serà l’única manera d’”imposar” l’anomenada “agenda del retrobament” que el president espanyol, Pedro Sánchez, va traslladar al president de la Generalitat, Quim Torra, en la trobada de principis de febrer.

Illa va explicar que després d’impulsar el primer govern de coalició i de “transformació” a Espanya per i del lideratge dels socialistes a molts ajuntament, ara l’objectiu del partit passa per governar Catalunya a partir de les pròximes eleccions al Parlament, que el president Quim Torra va anunciar que avançaria un cop aprovats els pressupostos. “No pot passar una altra cossa que no sigui guanyar”, va assegurar el líder socialista.

Per aconseguir l’objectiu, Illa va fer una crida a la militància perquè sigui “ambiciosa” i “generosa”. Cal, va dir, “més d’un milió de vots per donar el tomb” a Catalunya, el que suposaria pel PSC pràcticament doblar els resultats dels últims comicis, on es va quedar amb poc més de 600.000 vots.

Durant la seva intervenció al congrés de federació dels socialistes al Baix Llobregat, el també ministre de Sanitat va treure pit de les primeres mesures impulsades per l’executiu espanyol, com la proposició de Llei de l’eutanàsia, que dona “drets i garanties” als pacient que la vulguin exercir.

Illa també va posar en valor la voluntat de “diàleg” de l’executiu espanyol amb Catalunya i es va comprometre a que es puguin abordar problemàtiques concretes com els danys provocats pel temporal Glòria o la crisi de preus del sector primari, que aquest mateix divendres va dur la pagesia a manifestar-se multitudinàriament a Lleida.

Font: ACN Imatge: @PSCBaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here