Del 20 al 26 de febrer, Sant Joan Despí celebra la festa del Carnaval, una setmana plena d’alegria, diversió i esbojarrament. Aquest any, el Carnaval de Sant Joan Despí homenatjarà el cinema i el farà servir d’inspiració, amb motiu del 125è aniversari de la primera projecció pública d’una pel·lícula

Els emissaris d’en Joan Despitoltes ja han visitat les escoles de la ciutat per explicar als infants les sorpreses i novetats que es preparen per donar la benvinguda al nostre Rei Carnestoltes. En Despitoltes ha ordenat diferents consignes per cada dia d’aquesta setmana, com anar amb mitjons i sabates diferents, portar corbates de colors o el cap ben decorat.

La gran festa d’arribada d’en Joan Despitoltes serà el dijous 20 de febrer, a les 17.30 h, a la plaça del Mercat del barri de les Planes. En Joan Despitoltes prendrà possessió de la ciutat i ho farà acompanyat d’una gran estrella de Hollywood amb la que realitzarà un gran càsting per a una nova pel·lícula… Serà una festa amb música, confeti, xocolata i moltes sorpreses. No us la perdeu!

El Centre de Gent Gran Cirerers també se suma al Carnaval i el mateix dijous 20 celebra una mostra de truites. Ja hi ha inscrites 16 persones. Les truites s’exposaran al menjador del centre a partir de les 17 hores. Posteriorment, es farà un tastet de les truites i s’entregarà obsequis als participants. També dijous a la tarda tindrà lloc el ball de Carnaval per a la gent gran de l’associació ADEGGPI al Centre Cívic Les Planes.

L’agenda carnavalesca continuarà el divendres 21 al Casal de Joves El Bulevard amb el Carnaval Fluor’s Party i el Carnaval de Superherois i Superheroïnes, i amb els ball de Carnaval per a la gent gran de l’associació Amigos del Baile al Foment Cultural i Artístic.

I el dissabte 22 arribarà una de les cites més esperades: la Gran Rua de Carnaval, que aquest any comptarà amb 15 comparses d’entitats, a més dels grups i ciutadans i ciutadanes que se sumin a la riuada de colors que sortirà a les 17 hores de la rambla de Josep Maria Jujol. Està previst que hi participin més de 2.000 persones que acabaran la disbauxa amb una gran festa al parc de la Fontsanta.

I per a la gent més jove, el dissabte a la nit tindrà lloc la Gran Festa Jove de Carnaval al poliesportiu del Mig a partir de les 23 hores. Una vetllada amb Festa Luppiter i un concurs de disfresses amb quatre categories i premis en metàl·lic de fins a 375 euros. Per a les persones participants, l’Ajuntament ofereix un servei d’autocar gratuït amb punts de recollida als barris Centre, les Planes, Pla del Vent-Torreblanca i Residencial Sant Joan. Les entrades a la Festa Jove ja estan exhaurides.

El diumenge 23 de febrer continua la xerinola amb la tradicional Festa de Carnaval per als més petits que organitza el Grup d’Esplai El Castanyot al poliesportiu del Mig, amb grup d’animació i concursos de disfresses.

El Carnaval de Sant Joan Despí acabarà el dimecres 26 de febrer amb una gran festa de comiat d’en Joan Despitoltes. Un comiat amb espectacle infantil i una sardinada popular a càrrec de la Colla de Geganters de Sant Joan Despí.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here