Més de 1.600 persones participaran en la Rua de la Disbauxa, amb un total de 67 comparses i 35 carrosses

El proper dijous dia 20 de febrer, dijous gras, Pallejà donarà el tret de sortida al Carnestoltes 2020. La ciutadania serà la protagonista d’aquesta festa plena de diversió idisbauxa, on hi haurà activitats per a tothom i que espera, un any més, ser un referent a la comarca.

La celebració, que tindrà lloc des del 20 fins al 26 de febrer, s’iniciarà dijous gras amb el tradicional concurs de truites i l’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, qui passejarà pels carrers de Pallejà guiat pels guanyadors de l’any passat i per l’animació del grupRuachamba. Per a tancar la primera jornada, se celebrarà una botifarrada popular a laPlaça Major. El divendres 21 de febrer, la sala Pal·làdius acollirà el ball d’inici delCarnestoltes, organitzat aquest any pels Quarantins del 80 i dedicat al Moulin Rouge.

Els actes més participatius arribaran dissabte dia 22 de febrer. Al matí, la Kaco passejarà per les botigues i carrers del municipi i, a la tarda, tindrà lloc la Rua de la Disbauxa. Les comparses es concentraran al Pallejòdrom a les 18.30 hores, per iniciar posteriorment la rua. La sortida tindrà lloc a la plaça del Castell i continuarà per l’avinguda Prat de la Riba i l’avinguda Generalitat; hi haurà un canvi de sentit a la cantonada amb el carrer Montserrat i continuarà per l’avinguda Generalitat i per l’avinguda Prat de la Riba fins a la rotonda del carrer Joan Maragall. Per a desfilar pels carrers del municipi, s’han inscrit, de moment, untotal de 1649 persones. Està previst que hi participin 67 comparses, entre les quals hi haurà cinc de categoria júnior (de 12 a 17 anys) i dotze formades per joves de 18 a 25anys. També, s’han comptabilitzat 35 carrosses i 13 elements complementaris sense motor. Com anys anteriors, hi haurà un concurs de disfresses, on un jurat valorarà diversos aspectes dels participants com l’elaboració i confecció del vestuari de la comparsa, elsdecorats de les carrosses, el maquillatge o la mateixa desfilada pels carrers. Els premis es lliuraran al vespre a la gran festa carnavalesca que tindrà lloc a la plaça del Castell.

Les activitats carnavalesques continuaran diumenge amb la gran rua infantil, on els nens i les nenes podran sortir al carrer a lluir les seves disfresses. El Carnestoltes de Pallejàs’acomiadarà dimecres de cendra, dia 26 de febrer, a partir de les 19 hores, amb una ruamortuòria i l’enterrament de la sardina, seguits d’una sardinada popular.

Davant la previsió d’un gran volum de visitants durant el cap de setmana, l’Ajuntament dePallejà ha decidit habilitar un bus llançadora per a garantir la mobilitat al municipi. S’habilitarà un espai d’aparcament a la zona industrial de l’avinguda de la Ribera, on elsvisitants podran estacionar el seu vehicle i agafar el bus gratuït que els aproparà a lacantonada del carrer Joan Maragall amb l’avinguda Onze de Setembre. El servei dellançadora s’oferirà entre les 17 hores del dia 22 de febrer i la 1 de la matinada del 23 defebrer.

Font: Aj. Pallejà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here