El secretari d’organització d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, va afirmar ahir que “el diàleg és el que ens permetrà reconstruir-nos com a país” i va criticar que “hi ha molta gent que viu del conflicte polític”, durant l’assemblea fundacional d’Esquerra Unida de Catalunya (EUCat) que es va celebrar aquest dissabte a l’Auditori de Cornellà de Llobregat

Durant l’acte el portaveu del comitè de coordinació d’EUCat, José Montero, va apostar per “un nou govern de progrés a Catalunya” i va celebrar que “s’ha recuperat aquesta organització” -en al·lusió a EUiA- que, segons ell, va ser “segrestada”. Sota el lema Seguim fent camí en comú, la nova formació va expressar la voluntat de “donar continuïtat política i organitzativa” a la majoria que prové d’EUiA.

El portaveu d’EUCat, que també és alcalde de Montornès del Vallés, va celebrar haver “recuperat” el partit després del segrest que va patir per part de la direcció d’Esquerra Unida i Alternativa. Montero va acusat la direcció d’EUiA de “deslleial” i d’haver fet servir “mètodes antidemocràtics i antiestatutaris” amb la intenció de “segrestar l’organització”, a causa d’haver perdut els debats sobre la posició nacional.

Amb tot, Montero va apostar per “deixar enrere les febleses” i les “preocupacions” i va insistir en el “diàleg” per “continuar treballant” i per superar la “situació general a Catalunya i Espanya” perquè, a parer seu, “és molt greu”. Segons el portaveu d’EUCat a Catalunya “és possible un govern de progrés, com ho és a la resta de l’Estat”. “Si avui hi ha una taula de diàleg, també és gràcies al nostre espai”, va celebrar. “Tot està per fer i tot és possible”, va concloure tot recordant Miquel Martí i Pol.

Per la seva banda, l’actual ministre de Consum va afirmar que aquest dissabte “és un dia de celebració” perquè acabava un “procés tempestuós” en el qual molts dels assistents s’ho havien passat malament. Per Garzón l’acte fundacional d’EUCat va ser un un “èxit”, va dir en referència a que la sala de l’auditori era ben plena.

“La lluita d’EUCat serà imprescindible, vull donar-vos les gràcies perquè aquí a Catalunya mantingueu viva la flama, perquè els darrers anys estan sent especialment complicats en la qüestió territorial”, va afirmar.

Per Garzón la gent que conforma aquesta nova federació veu Espanya com un “país plurinacional i divers” i per això va considerar que cal seguir apostant pel diàleg.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here