El pressupost per a la comarca suposa un increment del 58% respecte al 2017 amb projectes destacats en infraestructures i en l’àmbit sanitari


Els nous pressupostos de la Generalitat per al 2020 destinaran 110.946.207 € en inversions a la comarca del Baix Llobregat. Aquests comptes suposen un increment del 58% respecte als de 2017 i inclouen diferents projectes d’infraestructures, millora i ampliació d’equipaments i serveis a les persones.

Els quatre objectius principals dels pressupostos de la Generalitat per al 2020, que continuen el seu tràmit parlamentari, són millorar la qualitat dels serveis públics, reduir les desigualtats socials, de gènere i territorials, a més de promoure l’economia productiva i del coneixement.

Imatge: Ferrocarrils de la Generalitat

Els comptes del Govern també pretenen impulsar polítiques ambicioses per fer front a l’emergència climàtica amb un horitzó zero d’emissions i residus, amb un model basat en l’economia circular. De fet, aquest és el primer pressupost de la Generalitat que es vincula amb els 17 objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Pel que fa al Baix Llobregat, el 82,4% de les inversions per la comarca que es contemplen en els pressupostos de 2020 van a càrrec dels departaments de Salut i Territori. Destaquen, entre d’altres, els 25 M€ destinats a inversions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya o els 7,9 M€ per a l’ampliació i reforma de l’Hospital de Viladecans.

Imatge: Hospital de Viladecans

Quant a la plantilla d’efectius de la Generalitat a la comarca, el total previst és de 21.964 (1.884 efectius més que el 2017, amb un augment de 744 efectius en l’àmbit educatiu).

En la presentació dels comptes, el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, va recordar que “aquests pressupostos superen els nivells precedents de despesa dels serveis públics i permeten que les inversions comencin a recuperar-se, a més de posar especial èmfasi en la despesa social”.

Àmbit metropolità

Per al 2020, el total previst d’inversions a l’àmbit metropolità sumen 754.435.351 €, el que suposa un augment del 21% respecte al 2017.

El creixement en personal de la Generalitat es donarà a les 5 comarques (Baix Llobregat, els dos vallesos, el Barcelonès i el Maresme), on globalment pujarà a 154.213 efectius (12.478 més que el 2017).

La Generalitat posa a disposició tota la informació del projecte de pressupostos per al 2020 en aquest enllaç.

Uns pressupostos al servei de la ciutadania de Catalunya

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, assegura que els pressupostos de la Generalitat per al 2020 són “una proposta al servei de la ciutadania de Catalunya, que no només fa front a les necessitats més urgents de la societat, sinó que també comença a dissenyar com serà la Catalunya del 2030”.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant el debat a la totalitat dels pressupostos 2020 al Parlament de Catalunya. Font imatge: Generalitat de Catalunya 

Durant la presentació del Projecte al Parlament de Catalunya, el vicepresident va manifestar que els nous comptes “estan dissenyats a partir de valors com l’equitat i la igualtat d’oportunitats, compromesos amb el bé comú i amb la prosperitat compartida”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here