La Marató del Mediterrani celebra la seva setzena edició el pròxim diumenge 8 de març coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. Des de l’organització esperen que amb aquesta nova data la prova atregui una participació propera als 2.000 corredors, i que serveixi a més com a preparació per la Marató de Barcelona del proper dia 15

Com cada any, l’Ajuntament de Castelldefels organitza conjuntament aquesta prova amb Zona Vip Events i la col·laboració Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana d’Atletisme, entre d’altres. Entre els diversos patrocinadors de la prova figuren el RACC, el Centre Comercial Ànec Blau, el diari Sport o Rodalies de Catalunya, amb qui l’organització ha arribat a un acord per tal que les persones inscrites a la cursa tinguin una reducció en el preus dels bitllets si utilitzen el tren per desplaçar-se a l’esdeveniment.

Aquesta setzena edició de la Marató es va presentar el passat dimarts en roda de premsa al hall de l’Ànec Blau. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat Maria Miranda acompanyada del regidor d’Esports Javier Martin, i la regidora d’Igualtat, Lourdes Armengol. També hi van estar presents el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme Josep Maria Antentas i el responsable d’Acció Territorial de l’Esport de la Generalitat Santiago Siquier, a més de representants de patrocinadors i entitats col·laboradores amb la prova.

La cursa tindrà aquest any un vessant social dedicada a la celebració del Dia de la Dona. Complementàriament a les diverses proves atlètiques, el mateix diumenge dia 8 sortirà del Canal Olímpic una caminada de 2.5 km fins al centre de la ciutat on les participants es podran incorporar a les activitats organitzades en commemoració d’aquesta jornada. Aquesta activitat s’uneix a la col·laboració de la prova amb la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villaveccia, que rebrà per quart any consecutiu el suport de la Marató en forma de donatius d’un euro extrets de cadascuna de les inscripcions a la cursa.

Una cita amb noves modalitats

La Marató del Mediterrani arriba als setze anys com una de les proves atlètiques de més renom del panorama català. Aquest any, a més de les seves quatre modalitats clàssiques — 5 km, 10 km, Mitja Marató i Marató per Parelles — la cursa compta amb dues distàncies més: 15 i 30 km. A més, els corredors que triin la modalitat de mitja marató la podran completar amb un màxim de tres voltes més a l’anella del Canal Olímpic, la qual cosa suposa un afegit de fins a 8.1 km.

El circuit presenta, com cada any, un recorregut accessible per a tots els corredors i les corredores per les zones majoritàriament planes de l’avinguda del Canal Olímpic i el passeig Marítim de Castelldefels.

Les curses d’enguany se celebraran en dos torns: la primera prova, la de 5 km, començarà a les 8.45 h del matí de diumenge, mentre que la resta de recorreguts s’encetaran a les 9 h. La caminada commemorativadel DiaInternacional dela Dona, per la sevabanda, s’iniciarà al mateix Canal Olímpic a les 10 h del matí.

El pas de la Marató del Mediterrani provocarà afectacions a les línies de bus L94, L95 i L96, a més del tall dels següents carrers entre les 8.00 i les 11.30 del matí aproximadament:

• Pl. Barona – Av. Canal – C.17 – Pg. Marítim (Entre Castelldefels i Gavà)

• Accessos al Passeig Marítim des del Passeig Garbí

• Accessos a la PLaça Barona des de Can Rabadà (de 8.30 a 9.30)

• Accés a C-32 des de l’Avinguda del Canal en sentit poble

• Accés a C-32 des de l’Avinguda del Canal en sentit platja (de 8.30 a 9.30)

• Passeig Garbí entre C.16 i C.18

• La C.16 i la C.18 passaran a ser de doble direcció entre Ps. Marina i C-31

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here