L’ajuntament prioritzarà la persecució de màfies que rebenten portes.

L’Ajuntament de Cornellà ha activat una campanya de recomanació als veïns per a prioritzar la lluita contra les màfies i el mercat negre de vivendes ocupades. Molts punts de l’àrea metropolitana de Barcelona ja hi estan treballant i ara també ho farà Cornellà amb l’enviament de díptics als veïns.

La Guàrdia Urbana ha detectat a Cornellà varies ocupacions de pisos privats de veïns del municipi així com de pisos públics que havien de ser destinats a families vulnerables. El procés que s’aplica en aquests casos son els desallotjaments cautelars cosa que no pot aplicar-se si els propietaris son empreses o bancs.

Emilia Briones, tinent d’alcalde de Presidència,  ha explicat que la policia local intervé quan els casos afecten a la convicència, és a dir, quan impliquen incivisme, ocupació amb finalitats delictives o altres situacions similars. En aquests casos a partir de la realització de denúncies es pot acabar recuperant el pis, tot i que no sempre s’aconsegueix.

El procediment que segueixen els ocupants dels pisos és el canvi de panys i a continuació l’oferiment d’aquests pisos a persones en situació de necessitat a canvi d’un preu acordat. La policia local ha activat una campanya consistent en un seguit de consells que es difondran a través de les bústies dels veïns de Cornellà per a una correcta gestió d’aquestes situacions.

Briones afirma que la col·laboració ciutadana és clau tot i que aconsellen sempre recorrer a la policia si l’ocupació és problemàtica.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here