Les noves mesures de restricció de la mobilitat aprovades ahir pel Govern central s’han traduït en un nou descens de l’afluència d’usuaris dels serveis de transport. Avui dilluns fins a les 15 hores les validacions al metro s’havien reduït un 90% respecte d’un dia normal (divendres 27 a la mateixa hora el descens era del 88%).

El cap de setmana, amb una oferta de l’ordre del 50%, les xarxes de metro i autobusos de TMB ja van tenir una utilització molt baixa: el 93% menys al metro i el 95% menys als autobusos.

La Fundació TMB està col·laborant en la logística de l’emergència sanitària per Covid-19 i més d’un centenar de conductors s’han oferit com a voluntaris per portar els autobusos habilitats per traslladarpersones afectades pel Covid-19 donades d’alta hospitalària però amb indicació de confinament en espais específics no domiciliaris, que poden ser des de centres sanitaris fins a hotels i altres equipaments que s’estan habilitant per a aquesta finalitat.

Els autobusos seguiran estrictament el protocol de neteja i desinfecció que s’aplica a les cotxeres, i durant el servei es respectarà la distància de seguretat entre persones. Pel que fa als conductors, seran dotats dels equips de protecció individual necessaris i tindran el suport del personal de l’operativa sanitària.

Font: TMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here