ElBaix.Cat té la solució per a que quedar-se a casa sigui menys avorrit.

Per sort tenim internet i xarxes socials, tot i que és un gran moment per a seure al sofà i agafar un llibre, o recuperar les receptes de l’àvia i convertir-te en un gran cuiner, tornar a veure les teves pel·lícules favorites o jugar al que jugaves quan erets petit..

La nostra nova proposta està relacionada amb els infants i els videojocs. Estant a casa, un recurs fàcil sempre ha estat jugar a videojocs, però aquests no poden convertir-se en la nostra única distracció. Us deixem uns quants consells d’ús!

Videojocs en quarantena

Els videojocs són cada vegada més utilitzats pels menors d’edat i la tecnologia avança oferint molta diversitat de jocs, més realisme, i fins i tot la connectivitat en xarxa podent jugar en línia, descarregar o comprar jocs, intercanviar continguts, etc.

Els videojocs tenen els seus aspectes positius però comporten també alguns riscos. Com a efectes positius assenyalar que poden ajudar a assimilar els conceptes abstractes, permeten perfeccionar la destresa visual, la curiositat musical o artística i promouen el treball de manera col·laborativa.

Els riscos que comporten els videojocs tenen a veure amb els continguts inapropiats d’aquests. Aquests poden ser perjudicials si són complexos d’interpretar, confonent al nen en la diferenciació del que és real i el que no ho és o si fomenten conductes negatives com a llenguatge groller, sexe, violència, discriminació, drogues o joc. A més el seu abús pot arribar a crear una addicció, creant una dependència cada vegada major i un desassossec davant la falta d’ús, a més de la falta de socialització al aïllar-se l’infant. Altres riscos associats són l’assetjament que poden sofrir els menors en la xarxa (ciberbullying o ciberassetjament) o el risc que alguns adults intentin enganyar al nen a canvi de favors sexuals, el que anomenem grooming. Entre els riscos de tipus tècnic trobem la descàrrega de “virus” o altres programes maliciosos que busquen dades personals en l’ordinador, o el perill que els menors puguin facilitar informació privada.

Alguns consells per a evitar que l’ús de videojocs o de xarxes socials es converteixi en una cosa perjudicial són:

• Supervisar la compra i instal·lació del videojoc, revisant la catalogació del joc per a comprovar l’edat per a la qual està recomanat i els continguts que té.
• Usar el videojoc només en les zones comunes de la casa.
• Establir un horari d’ús.
• Mantenir actualitzats els antivirus i tallafocs.
• Usar eines de seguretat com el control parental, blocador de pàgines…
• Crear comptes d’usuari personalitzats per als nens per tal que aquests no puguin accedir a informació sensible dels adults.
• Informar el nen sobre tots els riscos que poden haver i la manera d’evitar-los.

Font: AMIC/Cometelasopa.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here