L’objectiu d’aquest projecte és fomentar estratègies de reducció del carboni, especialment en les zones urbanes, promocionant la mobilitat urbana multimodal sostenible

El Govern ha acordat autoritzar una subvenció del fons europeu FEDER de 2.172.700 euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l’objectiu d’ampliar la xarxa de carrils bici denominada Bicivia. El projecte suma un total de 4.345.400 euros, dels quals els ajuts FEDER en cobreixen el 50%, és a dir, els esmentats 2.172.700 euros.

L’acord, que autoritza el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda a atorgar la subvenció, s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’AMB signat l’agost del 2017. Aquest conveni pretén desenvolupar actuacions dels eixos prioritaris 2, 4 i 6 del Programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020.

L’ampliació de la xarxa Bicivia forma part de l’eix prioritari 4, que vol afavorir el pas a una economia baixa en carboni. Concretament, l’objectiu d’aquest projecte és fomentar estratègies de reducció del carboni, especialment en les zones urbanes, promocionant la mobilitat urbana multimodal sostenible. La compleció de la Bicivia impulsarà el canvi modal cap a la bicicleta, i la reducció de l’ús del cotxe i la motocicleta permetrà disminuir les emissions metropolitanes de CO2 en un 0,3%.

Bicivia és la xarxa d’eixos pedalables que connecten d’una manera ràpida i segura els municipis metropolitans de Barcelona. Bicivia preveu més de 500 quilòmetres (414 quilòmetres sense Barcelona ciutat) de carrils bici, dividits en una xarxa bàsica, formada pels eixos que uneixen els nuclis de població més habitats i amb més activitat econòmica, i en una secundària, per la resta de poblacions.

L’entramat de la xarxa Bicivia està format per 9 eixos pedalables: 4 eixos verticals, que travessen la metròpolis de nord a sud, i 5 eixos horitzontals, que la creuen d’est a oest. Els eixos verticals segueixen el curs fluvial del rius Llobregat i Besòs, mentre que els carrils bici horitzontals discorren per la banda de la costa i per l’interior.

Font: gencat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here