Creixen en 4.511 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes de març, l’increment més elevat des de l’any 2009. L’afiliació a la Seguretat Social cau en gairebé 10.000 persones.

Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social; mesures de regulació d’ocupació.

Així, el mes de març es veu com creixen en 4.511 el nombre de persones demandants d’ocupació al Baix Llobregat, de les quals 2.875 corresponen a atur registrat, 22 a altres col·lectius no ocupats i 1.164 a la resta de demandants, que aplega, entre d’altres, el conjunt de demandants ocupats.

Les activitats econòmiques més afectades per l’atur han sigut les relacionades amb persones que prestaven serveis a través d’empreses de treball temporal, així com els serveis de menjar i begudes, el comerç al detall i a l’engròs i la construcció.

El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha baixat respecte del mes de febrer en 9.738 afiliacions, la gran majoria en el Règim General, tot i que altres règims especials, com l’autònom, també han patit una caiguda en l’afiliació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here