Entre el 12 i el 14 de juny, Cornellà estarà de Festa Major, malgrat les circumstàncies actuals. L’Ajuntament de Cornellà i diferents entitats locals del municipi han preparat una programació especial que ha transformat la celebració aquest any en la primera Festa Major virtual de la història de la ciutat. La raó és la normativa actual per a evitar el contagi del coronavirus, que obliga a organitzar activitats de caràcter online per a evitar les aglomeracions de persones a la via pública.

D’aquesta manera, alguna de les iniciatives que s’inclouen en la programació són concerts en balcons i terrasses, sessions esportives des de casa, matinals d’activitats virtuals o tallers per a confeccionar el nostre propi faldó de Festa Major, entre moltes d’altres. També hi haurà un seguit d’espectacles itinerants en tots els barris per a què la ciutadania els pugui gaudir des de les seves finestres. Esteu atents a les xarxes socials, i també a YouTube i Spotify!

Espectacles itinerants per als més petits de la casa 

Els infants acostumen a ser un dels grans protagonistes de la Festa Major, als quals se’ls destina un bon grapat d’activitats culturals i lúdiques durant els tres dies de celebració. Aquest any, no podria ser diferent! Les propostes infantils estaran molt presents, tot i que d’una manera virtual. La majoria de les propostes programades pel divendres, dissabte i diumenge es poden dividir en dos grans blocs: els espectacles de teatre i els espectacles itinerants.

Els espectacles de teatre es portaran a terme el divendres i el dissabte a la mateixa hora, a les 11:00h i s’hauran de seguir a través dels comptes d’Instagram de l’Ajuntament de Cornellà, que són @queferacornella i @CulturaCornella. El divendres, la proposta triada és “El monstre de colors“, una història plena de música i de colors pensada per a ensenyar als nens i nenes de la ciutat el significat de les emocions. I el dissabte, la proposta s’adreça als més petits, als nadons de la casa, amb l’obra “Piu Piu”, plena de cançons, d’elements molt visuals i de molta gestualitat.

Pel que fa als espectacles itinerants, l’Ajuntament ha contractat quatre camions-espectacle que voltaran per tots els barris de Cornellà durant els tres dies de Festa en dos torns diferents, en horari de matí entre les 12h i les 14h; i en horari de tarda, de 18.30h a 20.30h. En el cas del diumenge, com a fi de festa, l’espectacle itinerant es transforma en una Rua per l’Esperança, amb la participació dels grups de batucada i de percussió de la ciutat, i colles de diables amb dracs sobre rodes. La intenció d’aquestes comparses és apropar la festa als carrers per a què la ciutadania els gaudeixi des de les seves finestres.

#FMCornella2020

@QFerACornella / @culturacornella

@queferaCornella / @culturacornella

@queferacornella / @culturacornella

Font: Aj. Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here