El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha organitzat pels dies 17,18 i 19 de juny la primera edició de l’Escola d’Estiu del Baix Llobregat.

Es centrarà en el sistema alimentari arrelat en la producció agrícola i en tot el sector primari. Es reivindicarà el Parc Agrari del Baix Llobregat com a espai de producció d’aliments de gran importància estratègica en l’entorn metropolità. Es podrà conèixer una mica més la persistència i la capacitat d’innovació de l’agricultura de la comarca i els sistemes de proveïments de la gran Barcelona. També es recordarà que l’alimentació és una necessitat primària i un dels elements bàsics per a la vida de les persones. Es constatarà com, en el confinament viscut, el sector de l’alimentació ha estat essencial. Es reflexionarà entorn de la necessitat que l’alimentació sigui elevada al rang de política pública.

Les xerrades es transmetran pel youtube del CECBLL. El 18 de juny a partir de les 12h es parlarà sobre:

La producció agrícola al Baix Llobregat el segle XXI, a càrrec de Gemma Francès, gerent del Parc Agrari.

L’agricultura al Baix Llobregat. Plantejament i gestió del Territori, a càrrec de Rafael Belido, advocat d’urbanisme i medi ambient.

El 19 de juny es parlarà sobre:

El Passat i el present de l’agricultura al baix Llobregat a càrrec de Gemma Tribó, historiadora.

Història del proveïment i l’alimentació del s.XIV al XX a càrrec de Mercè Renom, historiadora.

I finalment, el 19 de juny a les 18h es parlarà de L’alimentació i la resiliència urbana al segle XXI a càrrec d’Oriol Estela, director del PEMB, i finalment a les 19h hi haurà una taula rodona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here