Les platges de Viladecans comptaran aquest estiu amb un nou servei d’informació i vigilància per garantir les condicions de seguretat sanitàries en el context de pandèmia provocada per la COVID-19

Un equip d’agents informadors controlaran que es mantinguin les normes de prevenció d’infecció, com l’aforament per garantir el distanciament social. La temporada de bany s’iniciarà el dia 15 de juny i es tancarà el 15 de setembre.

Les platges de la Murtra i de la Pineda oferiran els serveis de “xiringuito” o guingueta, lavabos, socorristes, aparcament, atenció de primers auxilis, neteja o accés mitjançant transport públic, amb la novetat de la gratuïtat durant els caps de setmana de l’autobús que va al mar des del nucli urbà de Viladecans (línia VB4). Les altres dues platges de Viladecans, Remolar i Cal Francès, restaran tancades per al bany, atès que encara estan afectades pels danys causats pel temporal Glòria a finals d’hivern i que són un entorn natural protegit.

Tot i això, Viladecans disposa d’una franja de platja apta per al bany de 2,6 hectàrees. Per garantir el distanciament preventiu, els tècnics municipals han calculat un aforament màxim de 4.240 persones (sis metres quadrats per persona d’una superfície disponible de sorra on posar la tovallola de 25.440 m2).

Aquestes platges no disposen de passeig marítim i només compten amb un aparcament regulat per a 400 automòbils i 140 motocicletes. A les persones que arriben en transport privat motoritzat s’han de sumar els ciclistes i els usuaris de la línia VB4 d’autobús municipal, línia que funciona cada estiu per cobrir els 4,5 kilòmetres que separen el nucli urbà de Viladecans de la seva platja.

L’aforament serà controlat, en tot cas, pels agents informadors, amb el suport dels serveis de vigilància de la Policia Local, que patrullaran en vehicles quad, i els voluntaris de Protecció Civil. Els nous agents vetllaran pel compliment de les condicions de seguretat sanitària, com el manteniment de la distància de dos metres entre grups o persones de banyistes o que es produeixin aglomeracions de persones a l’hora d’accedir als serveis (dutxes, lavabos o “xiringuito”). Serà un equip de dotze persones, que treballaran en torns per cobrir un horari diari de 8 a 21 h, inclosos els caps de setmana.

Els serveis de la platja funcionaran, condicionats a les noves normes higienicosanitàries. El servei de vigilància, amb cinc socorristes, començarà el 15 de juny i tancarà el 15 de setembre, cada dia, de 10 a 19 hores. Els socorristes també recordaran sovint als usuaris de la platja les mesures de seguretat per megafonia.

El “xiringuito” també s’obrirà i haurà de seguir la normativa d’higiene sobre personal, manipulació d’aliments, organització i higiene d’instal·lacions, com qualsevol establiment de restauració. Les dutxes i els lavabos estaran actius, incrementant-se la neva neteja i manteniment. Hauran de mantenir-se les distàncies de seguretat a les cues. Els lavabos es netejaran un mínim de sis vegades al dia. Es recomanarà posar-se la mascareta a l’interior.

L’autobús urbà, gratuït els caps de setmana

Pel que fa a la mobilitat, una de les principals mesures és l’aposta de l’Ajuntament per la gratuïtat del Vilabús VB4, l’autobús a la platja, tots els caps de setmana, quan hi ha una major afluència al litoral. El VB4 està en servei els mesos de juliol i agost i la primera quinzena de setembre, amb un servei per hora i sentit entre les 10 i les 20.30 hores. A més, aquest estiu s’ha ampliat l’espai d’estacionament per a motos a la platja de la Murtra, tot habilitant espai a les dues bandes del camí d’accés a l’aparcament regulat, amb una capacitat per a 140 vehicles.

L’aparcament regulat de cotxes entrarà en funcionament a partir del 15 de juny i fins al 15 de setembre. Amb l’esperit amb què va néixer de facilitar l’accés a la ciutadania de Viladecans, seguirà sent una zona d’estacionament regulat, suposant el pagament de cinc euros per a les persones d’altres poblacions i un euro per a les de Viladecans (quan s acrediti amb la targeta de resident). Per tenir-lo adequat per a aquesta temporada de platja, època amb l’ús més intensiu de tot l’any, també s’ultimen els treballs de millora per arreglar els desperfectes causats per les pluges i es repassen punts de gir i reposat pals indicadors i cordes. Les bicis podran aparcar dins del recinte sense cap cost.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here