Del 19 al 24 de juny, Sant Joan Despí celebrarà la Festa Major 2020. Enguany, la celebració serà ben diferent, ja que estarà adaptada a les circumstàncies actuals donada la situació excepcional provocada per la COVID-19. Així, la programació de la Festa Major estarà protagonitzada per activitats virtuals a través de les xarxes socials i per espectacles itinerants perquè la ciutadania els pugui gaudir des de les finestres, tot evitant aglomeracions a l’espai públic.

La Festa Major començarà el 19 de juny amb el pregó, que aquest any serà virtual i que s’emetrà a través de les xarxes socials municipals. El protagonitzaran portaveus de Creu Roja, dels sectors sanitaris i comercials, i de les persones voluntàries de Sant Joan Despí, amb la voluntat d’esdevenir un reconeixement a totes les persones que han estat lluitant en primera línia per fer front al coronavirus, garantint els serveis essencials i bàsics per a la ciutadania. Durant el pregó també hi haurà l’actuació de la Colla de Geganters i de la Colla de Diables de Sant Joan Despí.

Enguany, la Festa Major mantindrà el mateix esperit participatiu, però haurà de ser una participació des de la distància. Per això, durant els dies de Festa Major podeu guarnir els vostres balcons, finestres, terrats i terrasses amb plantes, garlandes, dibuixos i tot allò que doni alegria. Les millors decoracions tindran premi.

El lema de la Festa Major 2020 és La festa s’apropa a casa teva i amb aquesta filosofia s’ha dissenyat el programa d’activitats. Així, d’una banda hi haurà propostes virtuals perquè la ciutadania les pugui seguir des dels seus dispositius mòbils: un escape room virtual basat en la ciutat, tallers per decorar finestres i balcons, dues masterclass de zumba fitness… Les entitats culturals també donaran a conèixer de forma virtual les seves propostes festives, que són un senyal d’identitat de la Festa Major.

D’altra banda, hi haurà un seguit d’espectacles itinerants en camions que recorreran tots els barris per acostar el caliu de la festa arreu i perquè la ciutadania els pugui gaudir des dels seus balcons i finestres. Així, dissabte 20 tindrem els espectacles de percussió del grup Abra-K Pum (Residencial Sant Joan i les Planes) i la música swing del grup Cia Roger Canals (Pla del Vent-Torreblanca i Centre); i diumenge 21, tornaran els Abra-K Pum (Pla del Vent-Torreblanca i Centre) i la millor música rock, pop i dance amb Barbara Sweet i DJ Frank Nicolas (Residencial Sant Joan i les Planes).

El dimecres 24, Quim Masferrer portarà a Sant Joan Despí el seu nou espectacle Moltes gràcies!!!, un muntatge de carrer creat durant les setmanes de confinament en el qual l’actor s’acostarà a la gent d’una manera que mai abans havia fet. Durant el trajecte, l’actor anirà convidant a pujar a l’escenari a veïns i veÏnes perquè expliquin històries, tot posant en valor actes solidaris, històries entranyables i persones que s’han implicat de manera especial en aquests dies per donar-los les gràcies. L’espectacle recorrerà els carrers dels barris Centre i Pla del Vent-Torreblanca.

També dimecres 24, als barris Residencial Sant Joan i les Planes, tindrem l’animació i la música de l’espectacle Resistència Tour, amb Pep Callau i Els Pepsicolen. Una proposta que escamparà la festa a carrers i places i que vol despertar les ganes de viure, de compartir un somriure amb els veïns i veïnes i de passar una bona estona de música.

Pel que fa a la revetlla de Sant Joan, pel dimarts 23 de juny la programació de la Festa Major proposa passar la millor revetlla des de casa, gaudint en família de quatre hores dels millors èxits musicals tot sintonitzant Ràdio Despí al 107.2 FM o a www.radiodespi.net.

La Festa Major acabarà amb un final per l’esperança: una tronada i focs que es podran seguir en directe des de les xarxes socials municipals. En aquest fi de festa, la col·laboració de la ciutadania és molt important. Així, quan soni el tercer avís previ a l’inici dels focs, l’Ajuntament fa una crida a tota la ciutadania a sortir a les finestres encenent bengales, espelmes o el llum del mòbil per il·luminar la nit santjoanenca per l’esperança en el futur.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here