Des de la detecció dels primers símptomes, aquesta setmana, s’han aplicat els protocols de control, aïllament i informació indicats per les autoritats sanitàries. Com a mesura de precaució, l’únic grup d’infants que es mantenia actiu des de la seva reobertura, el passat 9 de juny, haurà d’estar en quarantena i el centre romandrà tancat durant els propers 14 dies

L’Escola Bressol Cucuruga ha registrat el primer cas positiu per Covid-19 entre els seus infants. Detectat a com a possible cas dimarts d’aquesta setmana, avui s’ha confirmat després de practicar-se les proves PCR. Com a conseqüència, el centre romandrà tancat durant 14 dies, donat que els nens i nenes i l’equip de mestres de la classe afectada hauran d’estar en quarantena durant aquest període d’acord amb el protocol de seguretat i prevenció vigent.

Aquest grup, format per 4 infants, era l’únic que es mantenia actiu a la Cucuruga després de la seva reobertura el passat 9 de juny. Passat el període de quarantena es valorarà novament la idoneïtat de tornar a obrir el centre en funció de les famílies interessades, doncs el curs escolar preveia la seva finalització el 17 de juliol abans de vacances. L’Escola Bressol Coloraines continuarà oberta fins aquesta data.

Dimarts d’aquesta setmana es va detectar que un dels infants del grup obert a l’Escola Bressol Cucuruga presentava febre i es va iniciar el protocol de control, aïllament i informació. Des de la Direcció del centre es va informar immediatament al Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera i l’endemà es va trucar a totes les famílies amb infants a l’escola per informar-les que hi havia un infant amb febre al qual li farien les proves PCR i que tancaria la classe fins a l’obtenció dels resultats.

Aquest migdia s’ha confirmat el positiu per Covid-19. Acte seguit s’ha facilitat al CAP la llista d’infants i mestres de la classe afectada i també la relació de mestres que no hi havia estat en contacte. Aquesta informació el CAP la derivarà al Servei Epidemiològic de Catalunya (SUVEC), que valorarà el cas i es podria posar en contacte amb les persones afectades si ho estimés necessari.

A partir de la confirmació d’aquest primer cas els infants i mestres de la classe afectada hauran d’estar en quarantena 14 dies a comptar des de dimarts d’aquesta setmana. Si durant aquests dies presenten símptomes hauran d’anar a urgències i explicar que han estat en contacte amb un positiu de coronavirus.

Entretant, i segons s’estableix en els protocols de seguretat, l’ equip professional de l’escola que no ha estat en contacte amb la classe afectada pot seguir anant a la Cucuruga normalment i si hi hagués més aules obertes amb infants també podrien anar a l’escola, tret de a la classe en quarantena.

En aquest cas, però, com la classe afectada era la única que es mantenia activa al centre, la seva posada en aïllament suposarà el tancament temporal d’aquesta escola bressol. Per la seva banda, l’Escola Bressol Coloraines continuarà oberta fins al final del curs escolar, aquest mes de juliol.

En el moment de confirmar-se aquest cas a l’Escola Bressol Cucuruga, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas ha volgut fer una crida a la calma explicant que “els protocols de seguretat i prevenció han funcionat de manera destacable i, gràcies a això, s’ha pogut actuar ràpidament aïllant el cas, informant les famílies i donant compte a les autoritats competents”.

Per l’alcalde Rivas “aquest cas ens ha de posar en alerta per a seguir mantenint tots els sistemes de prevenció i seguretat actius, i per a comprovar com podria ser el retorn al curs escolar el proper mes de setembre, quan els ratis a les aules seran molt més alts”.

Al seu temps, el regidor d’Educació, Juan Jurado ha informat que “passat el període obligat de quarantena es valorarà novament la idoneïtat de tornar a obrir la Cucuruga en funció de la situació i de les famílies interessades, sense perdre de vista que el curs escolar preveia la seva finalització el 17 de juliol abans de vacances”.

Les Escoles Bressol municipals Cucuruga i Coloraines havien reobert el passat 9 de juny després de període de confinament, coincidint en la fase 2 de desescalada. Acollien infants d’1 a 3 anys i tot i, que la previsió inicial era d’un màxim de 5 grups a l’Escola Bressol Coloraines i 3 grups a la Cucuruga amb un màxim de 5 infants per cada grup, en l’actualitat donaven servei a 2 i 4 famílies respectivament.

La prestació del servei d’escoles bressol municipals segueix les instruccions per a l’organització de l’obertura dels centres educatius per al mes de juny de 2020 emeses pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i atèn a les possibilitats organitzatives de cada centre per tal de poder complir amb totes les mesures de seguretat i higiene.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here