El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es compromet a que l’actuació, necessària per evitar l’abocament d’aigües residuals al mar, serà la primera del pla de reforma d’infraestructures hidràuliques a la zona Delta que s’està elaborant entre Generalitat, Àrea Metropolitana de Barcelona i els cinc municipis del Delta del Llobregat

La reconstrucció de l’Interceptor Nord a Castelldefels, necessària per evitar l’abocament d’aigües residuals al mar en episodis de fortes pluges, serà prioritària en el pla de reforma d’infraestructures hidràuliques a la zona Delta que s’està elaborant entre el Govern de la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els cinc municipis del Delta del Llobregat, es a dir, Castelldefels, Gavà Viladecans, Sant Boi i El Prat. Aquest es el compromís que va manifestar el passat 27 de juny el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, després d’una reunió mantinguda amb la’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda.

Segons Calvet, de totes les actuacions de reforma necessàries a les infraestructures hidràuliques de la zona Delta “segurament la que és més prioritària és precisament una obra a Castelldefels, a l’interceptor del nord, que servirà per resoldre en part aquestes dificultats que a vegades sorgeixen en segons quins episodis climàtics”. “Estem en una zona deltaica i per tant molt propensa als estancaments d’aigua en segons quins episodis climàtics i això s’ha de resoldre. Perquè això al final el que fa es restar qualitat al municipi però també a les platges”, va concloure el Conseller.

En el mateix context, l’alcaldessa Maria Miranda també explicava que va traslladar al Conseller “els problemes d’abocaments d’aigües residuals al mar, uns episodis que es produeixen de forma periòdica quan hi ha fortes pluges, una problemàtica històrica a Castelldefels”.

Segons Miranda “la solució s’està concretant i s’està treballant i bàsicament passa per la reconstrucció d’una sèrie d’infraestructures hidràuliques a Castelldefels especialment de l’interceptor nord, un interceptor on s’acaben abocant les aigües de Castelldefels però també de Les Botigues de Sitges i de Gavà”. L’alcaldessa va destacar la necessitat d’aquesta actuació: “en aquest sentit és necessària una reconstrucció de l’interceptor, amb un pressupost d’entre 5 i 8 milions d’euros, i el Conseller s’ha compromès que aquesta actuació formarà part de la planificació més propera que s’implementarà al municipi”.

Convé recordar que la xarxa d’infraestructures d’aigua a Castelldefels està desplegada de manera que els col·lectors d’aigües pluvials desemboquen al mar. Això és així a tota la costa, per evitar inundacions quan plou. Si els col·lectors no tinguessin sortida al mar, una part del municipi s’inundaria. El problema es produeix quan en algun punt de la xarxa hi ha una avaria i aquesta avaria comporta que aigües residuals, que a Castelldefels van per una altra xarxa, acabin passant al col·lector d’aigües pluvials.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here