La candidatura presentada conjuntament pels dos municipis ha estat escollida per participar en el programa Intelligent Cities Challenge, impulsat per la Comissió Europea

Gavà i Castelldefels són dues de les 100 ciutats d’arreu d’Europa que formaran part de la xarxa Intelligent Cities Challenge (ICC), una iniciativa de la Comissió Europea per potenciar les tecnologies emergents i impulsar mesures ambicioses per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i garantir el creixement, la sostenibilitat i la resiliència.

Durant els pròxims dos anys, el consorci constituït pels dos ajuntaments per l’ocasió rebrà l’assessorament d’experts i les eines necessàries per desenvolupar el projecte anomenat Circular Data Driven Cities (CDDC).

Es tracta d’una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Gavà que compta amb un partenariat format per centres de recerca, societats publicoprivades i companyies privades: UPC, CETAQUA, Aigües de Barcelona i Tinkerers.

Els objectius principals són:

  • Crear una estrategia basada en l’economia circular i la digitalització
  • Dissenyar un entorn virtual individualitzat on el ciutadà/na i empresa local puguin informar-se de la repercussió directa de les seves accions en relació amb l’empremta de carboni
  • Propiciar un ecosistema local format pere agents de la quàdruplex hèlix (administració, centres de receerca, empreses i societat civil) que permeti cocrear de forma innovadora les accions i les futures implementacions possibles.

La candidatura també ha tingut l’aval d’una desena d’entitats socials i empresarials, entre elles CIMNE, Alteraid, GFI, Telefónica, Tech Friendly, AEBALL, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Innobaix, PEMB, i associacions de Gavà i Castelldefels.

Del 27 de febrer al 29 de maig, l’ Intelligent Cities Challenge (ICC) va rebre 130 candidatures de 192 ciutats de 20 països de la Unió Europea i del Regne Unit.

Un dels requisits per optar-hi era tenir més 50.000 habitants. D’aquí que Gavà plantegés la creació d’un consorci amb Castelldefels per presentar i treballar de forma conjunta la candidatura.

Finalment, s’han aprovat 88 sol·licituds. Aquest grup inclou 54 noves incorporacions, entre elles la de Gavà-Castelldefels que, juntament amb Terrassa, són les úniques ciutats catalanes; 26 ciutats que van participar en la iniciativa predecessora, i 8 ciutats mentores de la Unió Europea. Altres 10 ciutats internacionals completen la llista de les 100 ciutats que participaran en el repte de l’ICC durant els pròxims dos exercicis.

A banda de rebre assessorament i formació especialitzada, les ciutats seleccionades es trobaran regularment per compartir els seus aprenentatges i experiències. També participaran en esdeveniments d’alt nivell i planificaran col·lectivament un canvi a gran escala, fent servir les tecnologies més avançades per aconseguir un creixement verd, intel·ligent i sostenible.

Font: Aj. Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here