Marta Roig és actualment regidora no adscrita a Begues, però es va presentar a les darreres eleccions municipals com a número 2 de la llista electoral d’ERC. A finals del 2019, però, va abandonar el grup municipal republicà mantenint l’acta de regidora, passant a ser no adscrita.
Al ple del mes de juny d’aquest 2020, Roig va entrar a formar part de l’equip de govern municipal.

Així, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues del passat 30 de juny es vivia segons Begues en Comú “un nou cas de transfuguisme”, doncs l’entrada de la ex regidora d’ERC a l’equip de govern donava a Junts per Catalunya, força majoritària a Begues, la majoria absoluta.

Des de Begues en Comú denuncien que “aquesta circumstància ha fet perdre pluralisme democràtic, així com el valor afegit que aporta el consens i el diàleg per pactar amb l’oposició”. Els comuns beguetans afirmen en un comunicat que “ el transfuguisme polític ha estat i és una pràctica que deslegitima l’acció de govern i que, tot i la seva legalitat, no és ètica”.

“Una pràctica que deteriora la imatge que de la política té la ciutadania i és contrària a l’acord antitransfuguisme que els partits han signat en nombroses ocasions”, sentencia el comunicat.

Així Begues en Comú fa pal.lès que al seu entendre, “JxCAT, una vegada més, ha tornat a instrumentalitzar la política per a reforçar el seu poder. Un fet que no és aliè a Begues, ja que l’any 2011 ja va pactar amb el Partit Popular per justificar una moció de censura contra el govern d’esquerres que encapçalava el govern de la ciutat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here