Fonts sindicals asseguren que “es tracta d’una deslocalització encoberta”

Els treballadors i treballadores de la multinacional Aludyne, situada al carrer de l’Energia, 18, de Gavà, segueix en peu de guerra contra el tancament de la fàbrica anunciat per la direcció ara fa algunes setmanes. Fonts sindicals asseguren que “la planta no té pèrdues” i que “en realitat es tracta d’una deslocalització encoberta” que deixarà a l’atur a 79 persones.

Alejandro Clavero, de CCOO denuncia que “són moltes les empreses d’arreu del territori que estan aprofitant la crisi del covid-19 per traslladar la producció a fora. En el nostre cas, les nostres línies aniran a països com la República Txeca o la Xina, on la mà d’obra és més barata, i seguiran donant servei a clients que tenim a Espanya, la qual cosa no té sentit”. Clavero recorda que “aquesta indústria, amb 50 anys d’història a Gavà, sempre ha estat rentable. Es tracta d’una decisió que la unica cosa que persegueix és incrementar els beneficis dels accionistes mentre moltes famílies van al carrer. És molt trist”.

Aludyne, dedicada a la fabricació de components per a l’automòbil, va aplicar un ERTO a l’inici de la crisi sanitària, que ara ha convertit en ERE. Aquesta setmana es compliran els 30 dies des de l’inici de les negociacions, unes converses que seguiran aquests dies però que, segons Clavero, “es troben estancades”, una situació que, al seu entendre, “és molt penosa” i més enllà dels afectats directes “suposa més precarietat pel territori i menys economia per tothom”, raó per la qual creu que “les institucions haurien de prendre mesures”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, Es va trobar ahí al matí amb el comitè d’empresa i els treballadors per mostrar-los “tot el suport” i va expressar “el rebuig a aquesta decisió empresarial injustificada que deixarà sense feina a moltes persones en un moment especialment difícil, amb la crisi sanitària”. Sánchez va assegurar que “des de l’Ajuntament farem tot el que calgui a nivell polític amb el Departament de Treball per tal que, com a mínim, si aquesta decisió és irreversible, com planteja l’empresa, la sortida sigui la millor possible”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here