També s’ha demanat més freqüència d’autobusos per evitar aglomeracions i més agents de Mossos per vigilar el compliment de les normes de seguretat

L’Ajuntament de Castelldefels demanarà al Procicat que valori la inclusió de Castelldefels en el grup de poblacions metropolitanes amb restriccions severes per l’existència d’un volum elevat de casos positius per Covid-19. El Consell Assessor municipal, l’organ que es va constituir a l’inici de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus per prendre decisions i fer un seguiment de la situació, ha pres aquesta determinació davant l’increment preocupant de contagis que s’han produït els últims dies a Castelldefels.

Fins l’inici de la setmana passada, la situació a Castelldefels estava controlada, i els casos setmanals no havien superat la desena (9 casos la setmana del 6 al 12 de juliol). Tot i així, el govern municipal havia llançat continuats missatges de prudència i de necessitat de no baixar la guàrdia i continuar amb el manteniment escrupulós de les normes de seguretat.

Malgrat tot, la última setmana la situació ha canviat de manera preocupant. Entre el dilluns i el divendres passat es van registrat 52 casos de contagi. Aixó significa que en només cinc dies s’han registrat el 75,4% de tots els que s’han produït durant el mes de juliol. També és rellevant l’increment de casos sospitosos, que han passat d’una mitjana setmanal de 200 persones als 360 entre el dilluns i el divendres passat.

Davant d’aquesta situació el Consell Assessor ha pres la decisió de demanar al Procicat que valori la inclusió de Castelldefels en el grup de ciutats metropolitanes afectades per restriccions a la mobilitat i a les activitats de lleure.

Més transport públic i més policia

No ha estat la única decisió presa amb caràcter d’urgència. L’Ajuntament també demana a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que incrementi la dotació de transport públic en autobús, per evitar que es produeixin aglomeracions d’usuaris i usuàries. Per últim, també s’adreçarà a la Generalitat perquè s’incrementi el nombre d’efectius policials per vigilar que es respecten les normes de seguretat establertes per evitar la proliferació de la Covid-19.

Paral·lament, l’Ajuntament demana a la ciutadania que extremi encara més les normes de seguretat establertes per evitar el contagi. En aquest sentit, posa l’accent en la necessitat de restringir el màxim possible l’activitat social i limitar la mobilitat als desplaçaments imprescindibles.

Així mateix, es demana seguir estrictament les mesures i recomanacions de seguretat establertes per les autoritats sanitàries:

->Ús obligatori i correcte de la mascareta: tant al carrer com a qualsevol espai tancat d’ús públic, tot i que es mantingui la distància física interpersonal

->Respectar el màxim possible la distància física de seguretat entre persones: mínim 1,5 metres

->Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, o gel hidroalcohòlic

->Evitar les aglomeracions i les reunions de més de 10 persones en entorns no segurs

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here