Policia Local i Mossos incrementaran la seva presència aquest cap de setmana per evitar aglomeracions i sancionarà els incumpliments

La Policia Local i Mossos d’Esquadra incrementaran de manera considerable els controls durant aquest cap de setmana en les zones d’oci nocturn de Castelldefels, tant del centre com de la  platja, per garantir el compliment de les mesures de prevenció per evitar els contagis per la Covid-19. El dispositiu policial realitzarà un control exhaustiu d’aquestes zones i dels establiments d’oci, incloent-hi controls d’aforament, i sancionarà les infraccions.

L’entrada de Castelldefels en el grup de municipis  amb restriccions a la mobilitat i als contactes socials, que inclouen mesures més severes per frenar l’increment dels contagis de les últimes setmanes, comporta que no es poguin dur a terme reunions de més de 10 persones. Aquesta, i altres accions com ara fer botellots -que estan prohibits a tot Catalunya- seran sancionats pels agents, tant de Policia Local com de Mossos, que potenciaran la seva coordinacióLa unitat Arro de Mossos estarà present en la zona d’avinguda dels Banys, la zona d’oci nocturn de la platja coneguda popularment com Playafels. També es desplegarà el Servei d’Intervenció en l’Espai Públic (SIEP), un servei municipal de mediació.

El dispositiu policial també durà a terme talls en la mobilitat per controlar aglomeracions, que podran comportar desviaments en el trànsit. També es duren a terme més controls d’alcoholèmia. El control dels botellots s’ampliarà a zones com La Muntanyeta, la zona del Castell o Can Bou.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, va assenyalar ahir que en els últims dies “havíem vist un increment important de visitants que provocava aglomeracions de difícil control“. En aquest sentit, l’alcaldessa ha assenyalat que “vam entendre que s’estava produint un efecte crida des d’altres municipis i calia actuar“.

Contagis en totes les franges d’edat

Les últimes dades posen de manifest l’increment de casos en els últims dies. Així, si al juny es van donar 4 casos de contagi, durant el juliol han estat 112 elscasos. Val a dir que els PCR s’han multiplicat per quatre d’un mes al’altre (346 al juny i 1.200 al juliol).

Malgrat el que es podria pensar, els contagis no estan creixent només entre els més joves. Les dades assenyalen que hi ha més casos entre els 25 i els 44 anys (54 casos) i els de 45 a 64 (32 contagis) que entre els joves de 15 a 24 anys (23 casos).

En canvi, entre la gent gran la situació és més favorable. només s’han registrat al juliol 5 casos de majors de 65 anys. A les residències s’estan fent també PCRs. Amb el 50% dels resultats, tots han donat negatiu.

Control policial de les zones d’oci nocturn de Castelldefels / ARXIU

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here