Davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, Ajuntament i Protecció Civil de la Generalitat ofereixen diverses recomanacions de seguretat

Abans que arribi el període de pluges:

Comproveu on es troben localitzats l’interruptor general del corrent elèctric i les claus de pas de l’aigua i del gas de casa vostra.

Reviseu periòdicament la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis.

En soterranis i locals amb possibilitats d’inundació, cal que prevegeu mesures de protecció i disposeu d’eines per treure l’aigua (bombes d’aigua, etc.).

Consulteu les previsions meteorològiques, i si us heu de desplaçar, consulteu l’estat de la xarxa viària i les rutes a seguir.

Si us sorprenen precipitacions importants quan sou dins de casa:

No baixeu a les zones inundables de casa vostra com poden ser el soterrani, el garatge, etc. Quedeu-vos a les zones altes.

No deixeu fora objectes o mobles que l’aigua pugui arrossegar.

Tanqueu portes i finestres i obtureu totes les escletxes possibles.

Poseu els animals domèstics, els aliments, l’aigua potable, els documents importants, els objectes de valor i, sobre tot, els productes perillosos (com ara verí per a les rates, dissolvents, etc.) en llocs alts i protegits.

Si us sorprenen precipitacions importants a l’exterior:

En un lloc urbanitzat busqueu refugi dins d’un edifici segur i tanqueu bé les portes i les finestres.

A la muntanya, dirigiu-vos a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.

Quan circuleu amb el vostre vehicle:

Circuleu preferentment per les rutes principals i les autopistes. Modereu la velocitat i mantingueu les distàncies de seguretat.

Si teniu problemes de visibilitat, atureu el vehicle i senyalitzeu la vostra posició.

Allunyeu-vos de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle. No us quedeu als ponts perquè aquests poden caure.

Font: Aj. Sant Vicenç

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here