La majoria d’entitats i clubs esportius de la vila han començat els entrenaments aquesta setmana marcats per les mesures de seguretat imposades per la pandèmia de Covid-19 i, en molts casos, per la reubicació d’espais derivada del tancament parcial del Pavelló Municipal El Castell

La temporada 2020-2021 va començar aquest dilluns per la majoria d’entitats esportives d’Esparreguera, que han hagut d’aplicar protocols de seguretat per evitar la propagació de contagis per Covid-19. Alguns clubs, com ara el Club de Futbol Sala o el Club de Handbol Esparreguera, han traslladat la seva activitat a instal·lacions alternatives al Pavelló Municipal El Castell. Aquesta instal·lació, on s’han d’arranjar els desperfectes causats pels aiguats del passat mes de maig, només acollirà l’activitat del Club de Gimnàstica fins l’inici previst de les obres, la primavera de 2021. De cara a la nova temporada, la Regidoria d’Esports i els diferents clubs esportius de la vila mantenen un diàleg obert per assegurar el compliment de les mesures de contenció de la pandpèmia i garantir la disponibilitat d’espais i instal·lacions.

La darrera reunió entre l’Ajuntament i les entitats esportives va tenir lloc dilluns 31 d’agost, just el dia que moltes d’elles iniciaven els entrenaments de la nova temporada. En la trobada van compartir-se les mesures higièniques i de prevenció que cal aplicar per a la pràctica esportiva en l’actual situació de pandèmia, va confirmar-se el repartiment d’espais i instal·lacions per a les entitats afectades pel tancament parcial del Pavelló Municipal i va detallar-se la previsió de terminis en que aquesta instal·lació deixarà d’estar disponible com a conseqüència de les obres que s’hi han de fer. En relació a les mesures de contenció de la Covid-19, la Regidoria d’Esports va informar que per donar cobertura a la pràctica esportiva en l’actual context, les entitats esportives faran signar una declaració responsable a totes els esportistes i, al seu torn, l’Ajuntament també farà signar una declaració responsable a cada entitat en el compromís per impedir nous contagis.

Pel que fa a les instal·lacions, l’única entitat que de moment continua la seva activitat al Pavelló Municipal El Castell serà el Club de Gimnàstica, que hi accedirà sense fer ús dels vestidors fins que comencin les obres en aquest equipament, previstes per a la primavera de 2021. En aquest moment, segons es va acordar amb la Regidoria d’Esports, el Club de Gimnàstica haurà de buscar-se un nou emplaçament per dur a terme la seva activitat mentre durin els treballs d’arranjament de la instal·lació municipal. Altres entitats, com ara el Club de Futbol Sala o el Club de Handbol Esparreguera, hauran de dur a terme la seva activitat en instal·lacions alternatives com a conseqüència d’aquestes obres. Els diferents equips del Club de Futbol Sala ho faran a les pistes de la zona poliesportiva o bé a la pista esportiva del Barri Font; els Veterans Futsal Esparreguera es traslladaran a les pistes de la zona poliesportiva; i el Club de Handbol farà la seva activitat a la pista del Barri Font.

En relació a aquest inici de temporada, la regidora d’Esports, Glòria González, va assegurar que “l’Ajuntament és conscient de que les condicions no són òptimes per moltes entitats en les actuals circumstàncies” i va recalcar que “tot i les dificultats, des de la Regidoria d’Esports i les diferents entitats s’està fent un gran esforç per minimitzar l’impacte de la Covid-19 i trobar solucions a la limitació en l’ús del Pavelló Municipal per pràcticament tota la nova temporada”. Gloria González també va informar que la Regidoria d’Esports encara està pendent de saber si els equips sèniors, masculí i femení, del Club de Futbol Sala podran disputar els seus partits al Pavelló de Monistrol, i de confirmar si l’equip juvenil del Club de Handbol podrà jugar els seus partits diumenge a la tarda al Pavelló Municipal d’Abrera. Entretant, a la pista esportiva del Barri Font es faran millores en la il·luminació, es pintaran les línies de terra i s’adequaran els vestidors per acollir l’activitat dels equips esparreguerins d’handbol i futbol sala.

Altres clubs que no es veuen afectats pel tancament parcial del Pavelló d’Esports El Castell inicien majoritàriament la seva activitat aquesta setmana marcats per les mesures i protocols de contenció de la Covid-19. És el cas del Club de Patinatge, que segueix a les pistes de la zona poliesportiva, o el Centre d’Esports, l’Athletic Club els Veterans Esparreguera o l’Esparreguera Rugby Club, que seguiran al Camp Municipal de Futbol. El Club Esportiu de Tennis Taula i el Club Bàsquet Esparreguera també arrenquen la temporada aquesta setmana a les seves respectives instal·lacions extremant les mesures d’higiene i prevenció davant la Covid-19.

Font: Aj. Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here