L’Ajuntament de Molins de Rei ha fet entrega de les claus als 33 adjudicataris de les parcel·les municipals destinades a horts urbans

El passat 7 d’octubre, l’alcalde, Xavi Paz; el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, i el regidor de Medi Natural, Àlex Herrero, van fer entrega de les claus als diferents adjudicataris i adjudicatàries de les primeres 33 parcel·les destinades als horts urbans de Molins de Rei, de manera que esdevenen uns nous espais verds públics amb un alt valor ambiental per la vila.

L’alcalde, Xavi Paz, ha assenyalat que “avui fem realitat, després de sis anys de propostes i modificacions, els horts urbans de Molins de Rei” i ha constatat que “la demanda de nous horts urbans és real, per la qual cosa aquest equip de govern seguirà treballant per dur a terme, amb més celeritat, una segona fase del projecte que permeti implantar nous horts urbans”.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sanchez, va destacar que “els horts urbans representen un espai de convivència entre vilatans i vilatanes de diferents edats, de diferents barris, entre ciutadans i entitats” i ha afegit que “és un projecte que ha de continuar creixent i l’Ajuntament continuarà decidit a seguir treballant perquè a Molins de Rei la natura i la convivència siguin plausibles”.

Els horts urbans han estat plenament integrats paisatgísticament, són socialment útils i fomenten l’activitat física, així com una millor alimentació de la població alhora que incrementen la cohesió social. A més a més, estimulen l’envelliment actiu i incrementen l’autonomia personal, l’autoestima i l’autoconfiança dels seus usuaris.

El total de les 33 parcel·les s’han distribuït en 5 lots diferents per tal de garantir que tothom pugui tenir-hi accés. D’aquest total, 2 s’han reservat per a entitats i 3, per a persones derivades de Serveis Socials. Les 28 restants han estat distribuïdes: 10 per a menors de 35 anys amb adjudicació paritària, és a dir, 5 per a homes i 5 per a dones; 8 han estat adjudicades al lot de més grans de 35 anys no jubilats, amb la mateixa distribució paritària del 50% , i les 10 restants, a jubilats seguint el mateix patró d’adjudicació. Tots ells, això sí, majors d’edat i empadronats a Molins de Rei des de fa, com a mínim, 2 anys.

Els beneficiats gaudiran d’aquest espai –de caràcter personalíssim i destinat exclusivament a l’autoconsum– per un període de 2 anys, que es podrà prorrogar fins a un màxim de 2 anys més. Durant aquest temps, els usuaris hauran de pagar 75 euros anuals pel consum de l’aigua.

Font: aj. molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here