Disset alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i L’Hospitalet signen una carta en què demanen al vicepresident de la Generalitat l’obertura d’establiments d’hostaleria i restauració, amb procediments i limitacions que ajudin al control sanitari de les activitats, el seu aforament i la seguretat entre els treballadors i els usuaris.

A la carta que han enviat una carta al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, sol·liciten “l’obertura immediata dels establiments vinculats als sectors de la restauració i l’hostaleria per donar resposta al mal econòmic que se’n deriva de la crisi econòmica i de les restriccions imposades, amb un perill gravíssim de pèrdua massiva de llocs de treball“.

La carta, tramesa el 9 de novembre passat, encara no ha estat contestada, malgrat que els signants subratllen “la importància dels requeriments recollits a l’escrit”.

Els màxims representants municipals evidencien la seva preocupació per la “situació dramàtica que afronten els treballadors i les treballadores dels àmbits de la restauració i l’hostaleria”. Els municipis del Baix Llobregat i L’Hospitalet “estan patint de forma especial el tancament temporal de milers i milers d’establiments pertanyents a aquests sectors sense haver-los donat una alternativa de viabilitat que els ajudi a superar aquest període de dificultats”. A més, recorden que “les restriccions afecten també a la xarxa de proveïdors que els abasteixen”.

Les alcaldies signants alerten que “estem vivint la que és sens dubte la pitjor crisi sanitària, econòmica i social de les darreres generacions”. Des de l’inici de l’emergència aquests municipis “s’han posat a disposició de les diferents administracions per donar resposta a les noves necessitats resultants de la pandèmia, tot entenent la necessitat de restriccions per doblegar la corba de transmissió i contagis”.

Alhora, consideren que “hem de ser capaços de coordinar l’obertura d’aquests establiments amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i confinament perimetrals de cap de setmana”, raó per la qual es mostren “segurs que amb la voluntat i el consens de tots –administració i professionals del sector- es podran fixar els procediments i les limitacions que ajudin al control sanitari d’aquestes activitats, el seu aforament i la seguretat entre els treballadors i els usuaris”.

A l’espera d’una resposta per part de Pere Aragonès, els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i L’Hospitalet es posen “a disposició del Govern per treballar plegats amb diligència i rapidesa en la definició i aplicació de les disposicions que calguin per a l’obertura immediata dels negocis amb la màxima seguretat”.

Font imatge: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here